Header Overetengesproken.nl

Flammkuchen of tarte flambée

 |  Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees verder

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

 |  2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees verder

Chicken adobo

 |  Geen reacties

Een aantal weken geleden nodigde Cecilia van Ces Kitchen me uit voor een Filipijns Kamayan Dinner. Ofwel eten met je handen. Ik wist niet wat ik zag: de tafel was bedekt met bananenbladeren en daarop lag al het eten uitgestald. In … Lees verder

Kipspiezen met jerk marinade

 |  Geen reacties

Afgelopen jaren heb ik al een aantal lekkere barbecue recepten gedeeld. En onlangs nog een heerlijke portobellosaté met pindasaus. Met het barbecue-seizoen in volle gang heb ik er vandaag weer eentje voor je: kipspiezen met jerk marinade. De marinade is … Lees verder

Sitostick uit Vet lekker van Danny Jansen

 |  Geen reacties

Twee weken geleden lag daar ineens Vet lekker, het nieuwe kookboek van Danny Jansen, bij mij op de mat. Nederlandse street food cultuur: de geschiedenis & recepten. Ik kon me niet inhouden en heb het boek gelijk van voren naar … Lees verder

Wrap met gerookte kipfilet

 |  8 reacties

Wraps of tortilla’s zijn ideaal. Je belegt ze met wat je lekker vindt, rolt ze op en klaar is je lunch, snack of avondmaaltijd. Zin in een warme hap? Rol ze dan niet op maar vouw dubbel of leg er … Lees verder

Tex Mex gehaktspiezen

 |  Geen reacties

Afgelopen weekend was het zulk lekker weer dat ik spontaan zin kreeg om de barbecue aan te steken. Uiteindelijk niet gedaan want in het zonnetje is het lekker maar zodra de zon weg is merk je goed dat het nog … Lees verder

Zelf kipgehakt maken

 |  4 reacties

Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik … Lees verder

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

 |  4 reacties

Jong of oud, op z’n tijd gaat een lekkere pannenkoek er altijd wel in. Meestal beperk ik mij tot het bakken van naturel en spekpannenkoeken. Het bakken van die rijk gevulde en dikke pannenkoeken zoals ze bij de pannenkoekenboerderij serveren … Lees verder

1 2 3 4 5 6 9