Header Overetengesproken.nl

Zelf kipgehakt maken

 |  Geen reacties

Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik … Lees verder

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

 |  Geen reacties

Jong of oud, op z’n tijd gaat een lekkere pannenkoek er altijd wel in. Meestal beperk ik mij tot het bakken van naturel en spekpannenkoeken. Het bakken van die rijk gevulde en dikke pannenkoeken zoals ze bij de pannenkoekenboerderij serveren … Lees verder

Lasagne

 |  Geen reacties

Lasagne of lasagna, haal jij het ook altijd door elkaar? Ik heb het uitgezocht en lasagne blijkt de juiste benaming voor de ovenschotel. Verklaring: in het Italiaans is lasagne het meervoud van één blad/vel lasagna. Aangezien een lasagne schotel uit … Lees verder

Prei met chorizo en kaas

 |  Geen reacties

Eet jij regelmatig prei? Bij mij schiet het er vaak bij in. Recht toe recht aan gekookte prei, eventueel met een sausje, is lekker maar ik word er niet echt warm van. Prei gerold in ham, overgoten met kaassaus en … Lees verder

Hachee

 |  4 reacties

Nee joh, met hachee doe je me echt geen plezier was de reactie van manlief toen ik een paar jaar geleden hachee maakte. Toen het eenmaal op tafel stond schepte hij voorzichtig op. Tot zijn eigen verbazing schepte hij al … Lees verder

Boerenomelet

 |  1 reactie

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor … Lees verder

Huzarensalade

 |  Geen reacties

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. … Lees verder

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees

 |  Geen reacties

Stoofvlees of draadjesvlees is volgens mij van alle tijden en alle rangen en standen. Wie is er niet opgegroeid met de heerlijke geur van vlees dat uren stond te stoven op het fornuis. Van draadjesvlees tot hachee, van jachtschotel tot … Lees verder

1 2 3 4 5 6 9