Header Overetengesproken.nl

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

Linzen met gele curry, kip en groente

 |  2 reacties

Met het koude, herfstige weer van afgelopen week kon ik wel een verwarmende maaltijd gebruiken. En wat is er verwarmender dan een echte Thaise curry. Doorgaans maak ik mijn curries zelf maar zoals je gister hebt kunnen lezen kreeg ik onlangs … Lees verder

Traybake met wortelmix en chipolata worstjes

 |  Geen reacties

Laatst wist ik dat ik ’s avonds bijna geen tijd zou hebben om te koken maar toch wilde ik graag een gezonde maaltijd op tafel zetten. En dus besloot ik maar weer eens een traybake te maken. Een traybake is … Lees verder

Yum gai of Thaise salade

 |  Geen reacties

Als we bij een Thais restaurant eten kijk ik altijd of ze yum gai hebben. Dat is een Thaise salade van stukjes kipfilet, plakjes ei en rauwkost die op smaak is gebracht met een zoute maar toch frisse dressing. Ik … Lees verder

Burgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van SIMPEL het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met een recept uit dit mooie boek. Eigenlijk wilde ik alles wel maken maar dat gaat niet lukken natuurlijk. … Lees verder

Flammkuchen of tarte flambée

 |  Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees verder

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

 |  2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees verder

Chicken adobo

 |  Geen reacties

Een aantal weken geleden nodigde Cecilia van Ces Kitchen me uit voor een Filipijns Kamayan Dinner. Ofwel eten met je handen. Ik wist niet wat ik zag: de tafel was bedekt met bananenbladeren en daarop lag al het eten uitgestald. In … Lees verder

Kipspiezen met jerk marinade

 |  Geen reacties

Afgelopen jaren heb ik al een aantal lekkere barbecue recepten gedeeld. En onlangs nog een heerlijke portobellosaté met pindasaus. Met het barbecue-seizoen in volle gang heb ik er vandaag weer eentje voor je: kipspiezen met jerk marinade. De marinade is … Lees verder

1 2 3 4 5 9