Header Overetengesproken.nl

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Lees verder

Geroosterde spruitjes met gehaktballetjes

 |  Geen reacties

Spruitjes, we eten ze best regelmatig maar ik vond het altijd een wat saaie groente. Ik weet het, het zegt meer over mij dan over de spruitjes. Maar ja, ik wist gewoon niet wat ik er, naast koken, verder mee … Lees verder

Beenham met honing-mosterd marinade

 |  Geen reacties

De Kerstdagen zijn vaak omgeven met traditie. Eén van die tradities is om tijdens het Kerstdiner een stuk groot vlees of gebraad op tafel te zetten en dat aan tafel onder toeziend oog van alle gasten aan te snijden. Denk … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

Linzen met gele curry, kip en groente

 |  2 reacties

Met het koude, herfstige weer van afgelopen week kon ik wel een verwarmende maaltijd gebruiken. En wat is er verwarmender dan een echte Thaise curry. Doorgaans maak ik mijn curries zelf maar zoals je gister hebt kunnen lezen kreeg ik onlangs … Lees verder

Traybake met wortelmix en chipolata worstjes

 |  Geen reacties

Laatst wist ik dat ik ’s avonds bijna geen tijd zou hebben om te koken maar toch wilde ik graag een gezonde maaltijd op tafel zetten. En dus besloot ik maar weer eens een traybake te maken. Een traybake is … Lees verder

Yum gai of Thaise salade

 |  Geen reacties

Als we bij een Thais restaurant eten kijk ik altijd of ze yum gai hebben. Dat is een Thaise salade van stukjes kipfilet, plakjes ei en rauwkost die op smaak is gebracht met een zoute maar toch frisse dressing. Ik … Lees verder

Burgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van SIMPEL het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met een recept uit dit mooie boek. Eigenlijk wilde ik alles wel maken maar dat gaat niet lukken natuurlijk. … Lees verder

Flammkuchen of tarte flambée

 |  Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees verder

1 2 3 4 5 9