Header Overetengesproken.nl

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

Hete kipspiesjes

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik toch een heerlijk borrelhapje voor jullie: hete kipspiesjes. Makkelijk te maken, zowel warm als koud erg lekker en weer eens wat anders dan een kaasje of nootjes bij de borrel. Ook heel fijn: je hebt er geen … Lees verder

Slowroasted lamsrack

 |  4 reacties

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet … Lees verder

Gehaktbrood met olijven, kaas en verse kruiden

 |  Geen reacties

Gehaktbrood, of meatloaf zoals de Amerikanen zeggen, wilde ik al heel lang maken. Maar eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop om het te maken. Waarom? Geen idee, heb ik wel vaker. Toen ik de koe daadwerkelijk bij de … Lees verder

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Lees verder

Geroosterde spruitjes met gehaktballetjes

 |  Geen reacties

Spruitjes, we eten ze best regelmatig maar ik vond het altijd een wat saaie groente. Ik weet het, het zegt meer over mij dan over de spruitjes. Maar ja, ik wist gewoon niet wat ik er, naast koken, verder mee … Lees verder

Beenham met honing-mosterd marinade

 |  Geen reacties

De Kerstdagen zijn vaak omgeven met traditie. Eén van die tradities is om tijdens het Kerstdiner een stuk groot vlees of gebraad op tafel te zetten en dat aan tafel onder toeziend oog van alle gasten aan te snijden. Denk … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

Linzen met gele curry, kip en groente

 |  2 reacties

Met het koude, herfstige weer van afgelopen week kon ik wel een verwarmende maaltijd gebruiken. En wat is er verwarmender dan een echte Thaise curry. Doorgaans maak ik mijn curries zelf maar zoals je gister hebt kunnen lezen kreeg ik onlangs … Lees verder

1 2 3 4 9