Header Overetengesproken.nl

Roti met kip en ei

 |  Geen reacties

Roti, Michel heeft regelmatig gevraagd wanneer ik het nou eindelijk eens zelf ga maken. Eerlijk gezegd zag ik er altijd tegenop. Leek me ingewikkeld en wist eigenlijk ook niet welke kruiden ik het beste kon gebruiken. En dus schoof ik … Lees verder

Rode pepers gevuld met rundergehakt

 |  Geen reacties

Wij eten allebei graag Indonesisch maar echt zelf koken? Nee, helaas… Hoewel ik graag mijn versies van rendangstoof, babi ketjap en atjar tjampoer maak ben ik niet thuis in de Indonesische keuken. Maar nu heb ik De bijbel van de … Lees verder

Cordon bleu op Spaanse wijze

 |  Geen reacties

Cordon bleu eten we niet heel vaak maar als we het dan eten moet het ook echt helemaal top zijn vind ik. En het liefst zelfgemaakt natuurlijk. Vandaag deel ik een variatie op het traditionele recept met ham en kaas: … Lees verder

Zomerse stamppot met rucola en worst

 |  Geen reacties

Dat we minder vlees zouden moeten eten en juist meer plantaardige eiwitten wordt steeds duidelijker. Het is niet alleen duurzamer het is ook veel beter voor je gezondheid. Wij eten daarom veel vegetarisch en af en toe wat vlees. Als je … Lees verder

Boeuf bourguignon

 |  Geen reacties

Tegen michel had ik weleens gezegd dat hij een hooikist voor me moest maken maar ja, hoe doe je dat. Welke materialen gebruik je, hoe groot maak ‘m. Een tijdje terug zag ik een vrij grote voetenstoof bij de kringloop … Lees verder

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

Hete kipspiesjes

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik toch een heerlijk borrelhapje voor jullie: hete kipspiesjes. Makkelijk te maken, zowel warm als koud erg lekker en weer eens wat anders dan een kaasje of nootjes bij de borrel. Ook heel fijn: je hebt er geen … Lees verder

Slowroasted lamsrack

 |  8 reacties

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet … Lees verder

Gehaktbrood met olijven, kaas en verse kruiden

 |  Geen reacties

Gehaktbrood, of meatloaf zoals de Amerikanen zeggen, wilde ik al heel lang maken. Maar eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop om het te maken. Waarom? Geen idee, heb ik wel vaker. Toen ik de koe daadwerkelijk bij de … Lees verder

1 2 3 4 9