Header Overetengesproken.nl

Duurzame vis

met Geen reacties

Duurzaam, respect voor natuur en milieu en ecologische voetafdruk zijn thema’s die steeds belangrijker worden bij de productie van ons voedsel. Producenten zetten stappen om hun producten te verduurzamen. Consument dragen bij door bewust te kopen en verspilling tegen te … Meer lezen

Spaanse borrelplank

met Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Meer lezen

Poké bowl

met Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Meer lezen

Gevulde pijlinktvis op Italiaanse wijze

met 5 reacties

In januari maakte ik tijdens een perslunch van Het Nederlands Visbureau voor het eerst kennis met pijlinktvis. En dat was een hele fijne kennismaking zoal je hebt kunnen lezen in mijn terugblik op januari. Ik dacht dus altijd dat het … Meer lezen

Scandinavische mac ’n cheese

met Geen reacties

Zoals je in het ‘Kijkje in de keuken – september 2018’ hebt kunnen lezen ben ik onlangs aanwezig geweest bij de presentatie van het Beemster & Chill kookboek. Het is een kookboek met 40 ‘easy & very cheesy’ recepten. Onder … Meer lezen

Toastjes met Hollandse garnalen

met Geen reacties

September was de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. De Hollandse garnaal kennen we al sinds jaar en dag en de garnalencocktail blijft ongekend populair. En toch is er iets nieuws te melden: sinds eind 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Dit … Meer lezen

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel

met Geen reacties

Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar … Meer lezen

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

met Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Meer lezen

Kabeljauw in een krokant jasje

met 9 reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen … Meer lezen

1 2 3 4