Header Overetengesproken.nl

Toastjes met Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

September was de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. De Hollandse garnaal kennen we al sinds jaar en dag en de garnalencocktail blijft ongekend populair. En toch is er iets nieuws te melden: sinds eind 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Dit … Lees verder

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel

 |  Geen reacties

Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Kabeljauw in een krokant jasje

 |  3 reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik … Lees verder

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

 |  Geen reacties

Soms eet je ergens een gerecht en weet je: dit ga ik ook maken. Afgelopen zomer gebeurde mij dat. We waren gezellig uit eten en als voorgerecht had ik een cannelloni van sesam met zalmtartaar en sojadressing. De sojadressing was … Lees verder

Kibbeling

 |  4 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Knoflookgarnalen

 |  1 reactie

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Lees verder

1 2 3