Header Overetengesproken.nl

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik … Lees verder

Tompouce van sesamkrokantje en gerookte zalm

 |  Geen reacties

Soms eet je ergens een gerecht en weet je: dit ga ik ook maken. Afgelopen zomer gebeurde mij dat. We waren gezellig uit eten en als voorgerecht had ik een cannelloni van sesam met zalmtartaar en sojadressing. De sojadressing was … Lees verder

Kibbeling

 |  4 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Knoflookgarnalen

 |  1 reactie

In eenvoud schuilt de verfijning wordt gezegd. Het recept dat ik vandaag voor je heb doet dat gezegde volledig eer aan: knoflookgarnalen of gambas al ajillo zoals ze in Spanje zeggen. Grote garnalen gebakken in olijfolie en knoflook en bestrooid … Lees verder

Kabeljauw in mosterd-kaassaus

 |  2 reacties

Tijdens een etentje serveer ik graag vis. Het is lekker, licht en een mooi alternatief voor vlees. Niet dat ik geen vlees eet maar vlees valt mij nog weleens wat zwaar op de maag. Een goed gegrilde zalm is lekker … Lees verder

Garnalencocktail

 |  Geen reacties

Vandaag een klassieker: garnalencocktail met echte Hollandse garnaaltjes. Mooi opgemaakt in een glas, schepje huisgemaakte whiskysaus erover en je hebt een voorgerecht waarmee je voor de dag kunt komen. Op hoofdlijnen staan de ingrediënten natuurlijk vast. Hollandse garnaaltjes, sla en … Lees verder

Zalm met pesto

 |  Geen reacties

Omdat vis rijk is aan goede vetten eten wij regelmatig een stukje vis. Een lekkere zalmfilet is dan toch wel onze favoriet. En ineens realiseerde ik mij dat ik, buiten de tonijnsalade van vorige week, nog helemaal geen visrecepten op de … Lees verder

Tonijnsalade

 |  Geen reacties

Door de week lukt het ons lang niet altijd om een volledige maaltijd te koken. Michel komt laat thuis, het was overdag druk of we hebben niet voldoende boodschappen in huis. Om maar eens een paar redenen te noemen. En … Lees verder

1 2