Header Overetengesproken.nl

Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is dit jaar vroeg van start gegaan. Mij hoor je niet klagen, het seizoen kan me niet lang genoeg duren. Een lekker voorafje, bord soep of hoofdgerecht. Asperges lenen zich voor zoveel gerechten dat je als je wilt … Lees verder

Wijting met peterseliestamp

 |  Geen reacties

Begin december vertelde ik dat ik gevraagd was mijn mening te geven over Zero waste van Jeroen De Pauw en Pepeat Studio. Ik vertelde toen al summier over mijn eerste indruk van het boek. Vandaag vertel ik iets meer over dit … Lees verder

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

5 feestelijke voorgerechten

 |  Geen reacties

De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je … Lees verder

Kabeljauw met knapperig laagje en rode pesto

 |  Geen reacties

En toen had ik ineens een sous-vide apparaat op het aanrecht staan. Superleuk maar ook een uitdaging. Welke gerechten maak je ermee en hoe doe je dat precies? Allemaal vragen waar ik tegen aanliep en die ik eerst wilde uitzoeken. … Lees verder

Scholrolletjes met beurre blanc en zeekraal

 |  Geen reacties

Deze week is het weer de Bewuste Visweek. Van 23 t/m 29 september is er volop aandacht voor een gezond visbestand en de bescherming van oceanen, rivieren en kwetsbare kustgebieden. Niet alleen de kwekers en de vissers dragen hun steentje … Lees verder

Duurzame vis

 |  Geen reacties

Duurzaam, respect voor natuur en milieu en ecologische voetafdruk zijn thema’s die steeds belangrijker worden bij de productie van ons voedsel. Producenten zetten stappen om hun producten te verduurzamen. Consument dragen bij door bewust te kopen en verspilling tegen te … Lees verder

Spaanse borrelplank

 |  Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Lees verder

Poké bowl

 |  Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Lees verder

1 2 3