Header Overetengesproken.nl

Mihoen Singapore

 |  Geen reacties

Ooit, jaren geleden at ik bij mijn oom en tante in Delft mihoen Singapore. Die smaak ben ik nooit vergeten, wat was dat lekker. Af en toe bestelde ik het ergens maar nee, het haalde het nooit bij de smaak … Lees verder

Avocadomousse met rivierkreeftjes

 |  Geen reacties

Njam! bestaat inmiddels alweer 10 jaar en dat wordt gevierd met het jubileumkookboek ‘Zoveel om te Vieren‘. Daags voor de Kerst plofte het kookboek bij mij op de mat. Ik ging gelijk aan de slag en 1e kerstdag genoten we … Lees verder

Zalm met dille roomsaus

 |  2 reacties

Een glas wijn, lekker eten en goed gezelschap. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend maar soms heb je een wake up call nodig om te beseffen hoe blij je eigenlijk met iemand bent. Een aantal weken terug heb ik zo’n wake … Lees verder

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

 |  2 reacties

Vis is gezond en het voedingscentrum adviseert om vis tenminste één keer per week te eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander vis als duur ervaart en (mede daardoor) weinig eet. Jammer en onnodig. Om ons bewust te … Lees verder

Zeebaars in zoutkorst

 |  Geen reacties

Vis inpakken in een zoutkorst is een fijne en makkelijke manier om vis te bereiden. Tijdens het bakken sluit de zoutkorst de vis helemaal af en blijven alle smaken behouden. Het vormt een soort mini oven waarin de vis gaart … Lees verder

Pasteitjes met asperges en Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is dit jaar vroeg van start gegaan. Mij hoor je niet klagen, het seizoen kan me niet lang genoeg duren. Een lekker voorafje, bord soep of hoofdgerecht. Asperges lenen zich voor zoveel gerechten dat je als je wilt … Lees verder

Wijting met peterseliestamp

 |  Geen reacties

Begin december vertelde ik dat ik gevraagd was mijn mening te geven over Zero waste van Jeroen De Pauw en Pepeat Studio. Ik vertelde toen al summier over mijn eerste indruk van het boek. Vandaag vertel ik iets meer over dit … Lees verder

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

5 feestelijke voorgerechten

 |  Geen reacties

De kerstdagen staan weer voor de deur, hoog tijd om na te denken over het kerstdiner. Een goed begin is het halve werk luidt het gezegde. Dat geldt zeker ook voor etentjes. Met een mooi en lekker voorgerecht zet je … Lees verder

1 2 3 4