Header Overetengesproken.nl

Spaanse borrelplank

 |  Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Lees verder

Gevulde pijlinktvis op Italiaanse wijze

 |  Geen reacties

In januari maakte ik tijdens een perslunch van Het Nederlands Visbureau voor het eerst kennis met pijlinktvis. En dat was een hele fijne kennismaking zoal je hebt kunnen lezen in mijn terugblik op januari. Ik dacht dus altijd dat het … Lees verder

Scandinavische mac ’n cheese

 |  Geen reacties

Zoals je in het ‘Kijkje in de keuken – september 2018’ hebt kunnen lezen ben ik onlangs aanwezig geweest bij de presentatie van het Beemster & Chill kookboek. Het is een kookboek met 40 ‘easy & very cheesy’ recepten. Onder … Lees verder

Toastjes met Hollandse garnalen

 |  Geen reacties

September was de ‘Maand van de Hollandse garnaal’. De Hollandse garnaal kennen we al sinds jaar en dag en de garnalencocktail blijft ongekend populair. En toch is er iets nieuws te melden: sinds eind 2017 is de Hollandse garnaal MSC-gecertificeerd. Dit … Lees verder

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel

 |  Geen reacties

Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

Kabeljauw in een krokant jasje

 |  3 reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik … Lees verder

1 2