Header Overetengesproken.nl

Linzensalade van Yotam Ottolenghi

 |  Geen reacties

Afgelopen dinsdag schreef ik een review over Plenty van Yotam Ottolenghi. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Het was nog best moeilijk een keuze te maken. Zoete-aardappelkoekjes, overvolle groentetaart, paddestoelenlasagne, knoflooksoep met verse harissa, perencrostini. Ohhh, … Lees verder

Ei-broodjes

 |  Geen reacties

Meestal lunch ik heel eenvoudig. Een bord muesli met yoghurt of een paar volkoren boterhammen. Maar soms spring ik uit de band en maak ik ei-broodjes. Warme boterhammen uit de oven, belegd met eierragout en een lekkere laag geraspte kaas. … Lees verder

Frisse witlofsalade

 |  4 reacties

Salades zijn wat mij betreft niet alleen voor in de zomer. Een goedgevulde maaltijdsalade staat ook in de winter regelmatig bij mij op het menu. Gecombineerd met aardappelkroketjes, gebakken aardappeltjes of een mooie aardappelschotel heb je een complete maaltijd. Witlof … Lees verder

Spinazielasagne

 |  2 reacties

Lasagne: ik vind het heerlijk maar vaak ook wel bewerkelijk. Een bechamel-kaassaus en een tomaten-gehaktsaus zijn op zich niet moeilijk maar het moet wel allemaal gemaakt worden. Daarom vandaag geen lasagne met sauzen maar een heerlijke, super easy en gezonde … Lees verder

Erwtensoep

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week de winterse stoofschotel heb gemaakt, had ik nog knolselderij en winterwortel over. Natuurlijk gooi ik geen eten weg en dus ben ik erwtensoep gaan maken. Geen gedoe met het meekoken van vlees maar gewoon een lekkere … Lees verder

Gevulde portobello’s

 |  Geen reacties

Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht? Maak eens gevulde portobello’s. Portobello’s hebben een stevige, vlezige structuur en echte paddestoelen smaak en combineren fantastisch met walnoot en blauwschimmelkaas. Een portobello is de grote broer van de kastanjechampignon en bevat weinig vocht … Lees verder

Tartaar van bietjes

 |  Geen reacties

Op avonden dat Michel verplichtingen buiten de deur heeft en niet thuis eet maak ik graag een bietensalade voor mijzelf. De aardse, zoete smaak van bietjes vind ik heerlijk. Toen ik ging nadenken over ons kerstdiner besloot ik daarom eens … Lees verder

Burrito’s met salsa roja

 |  Geen reacties

De Mexicaanse keuken is onder Spaanse en Amerikaanse invloed meer vlees gaan gebruiken. Van oorsprong echter aten de Mexicanen vooral veel groenten, fruit en bonen. Niets werd weggegooid. Restjes werden bewaard en verwerkt als vulling in tortilla’s. Tortilla’s zijn de … Lees verder

Linzensalade met avocado

 |  2 reacties

In de Mexicaans keuken wordt veel groente en fruit gebruikt. Bonen, aardappel, avocado, maïs, ananas en papaya: ze worden veel en graag gegeten. En natuurlijk worden de gerechten flink aangemaakt met pepers. Er schijnen zelfs tientallen soorten chilipeper te zijn! … Lees verder

1 6 7 8 9 10