Header Overetengesproken.nl

Gevulde paprika

 |  Geen reacties

Sinds ik begin november chachouka heb gemaakt, heb ik de paprika weer helemaal ontdekt. En dan vooral de rode en gele. Als kind hield ik niet van de smaak. Later vond ik ze vooral rauw erg lekker. In dunne reepjes … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een ragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Chachouka

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van Veg! Van Hugh Fearnley-Whittingstall kunnen lezen. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Hoewel ik niet veel Noord-Afrikaanse recepten heb, ben ik dol op de kruiden en specerijen die zij … Lees verder

Tomatenquiche

 |  4 reacties

Quiches of hartige taarten zijn echte all-rounders. Hoe je ze ook serveert, ze doen het altijd goed. Kleine puntjes zijn heerlijk bij de borrel, grotere stukken zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Geef er een lekkere salade bij en je … Lees verder

Couscous met feta

 |  6 reacties

Dit voorjaar hebben we nog maar enkele mooie dagen gehad en het zomerse weer lijkt voorlopig ook nog niet door te breken. Jammer, maar we zullen het ermee moeten doen. Weer of geen weer, we kunnen de zomer natuurlijk wel naar de eettafel halen. Een … Lees verder

Frisse komkommer-tomatensalade

 |  Geen reacties

Twee ons groente en 2 stuks fruit per dag. We weten het allemaal en toch blijkt het vaak moeilijk om te halen. En als je dan helemaal gezond wilt zijn is het ook nog eens aan te bevelen om binnen … Lees verder

Pasta margherita

 |  1 reactie

Pizza margherita, de wereldberoemde Napolitaanse pizza is heerlijk door zijn eenvoud. Tomaat, mozzarella en verse basilicum op een krokante bodem, dat is alles. Pure smaken, dat is waar de italianen dol op zijn. Tomaten, mozzarella en verse basilicum combineren natuurlijk … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Pizza

 |  Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Lees verder

1 5 6 7 8 9 10