Header Overetengesproken.nl

Falafel

 |  Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder

Sandwiches

 |  Geen reacties

Sandwiches klinkt mooi maar eigenlijk hebben we het met een chic woord gewoon over boterhammen. Maar ja, op een menu of bijvoorbeeld een uitnodiging staan sandwiches net even wat feestelijker en luxueuzer dan boterhammen. Nou is natuurlijk het wel zo … Lees verder

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

 |  Geen reacties

Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in … Lees verder

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

 |  Geen reacties

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen … Lees verder

Chimichurri-rijstsalade

 |  Geen reacties

Na de review van Eerlijk eten is het vandaag tijd om een recept uit het boek te maken. Hoewel er ontzettend veel lekkere recepten en aansprekende foto’s in het boek staan was de keuze dit keer niet moeilijk. Gelijk bij … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Gepocheerd ei op een bedje van venkel

 |  Geen reacties

Venkel is een heerlijke groente maar heeft wel wat aankleding nodig. Kaal geserveerd is het saai en kleurloos. Met een lekkere garnituur, sausje of als onderdeel in een samengesteld gerecht is het echter heerlijk. Door de uitgesproken smaak van het … Lees verder

Gevulde paprika

 |  Geen reacties

Sinds ik begin november chachouka heb gemaakt, heb ik de paprika weer helemaal ontdekt. En dan vooral de rode en gele. Als kind hield ik niet van de smaak. Later vond ik ze vooral rauw erg lekker. In dunne reepjes … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een ragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

1 4 5 6 7 8 9