Header Overetengesproken.nl

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  2 reacties

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden … Lees verder

Hartige strudel met paddestoelen

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een vegetarisch hoofdgerecht voor je: hartige strudel met paddestoelen walnoot en Italiaanse kazen op een bedje van gekarameliseerde uien. Super smaakvol met een mooie structuur en bite. Echt een feestelijk gerecht voor tijdens een etentje. Vegetarisch eten … Lees verder

Geitenkaasmousse met geroosterde paprika

 |  Geen reacties

Eten moet in de eerste plaats lekker zijn maar het oog wil ook wat. Met dit kleurrijke voorgerecht van geitenkaasmousse met geroosterde paprika zit je helemaal goed. De kleuren van dit gerecht spatten van het bord en de combi van … Lees verder

Pompoenrisotto

 |  Geen reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees verder

Dahl van rode linzen en pompoen

 |  Geen reacties

Ze lagen al een tijdje in de garage op me te wachten: twee van die mooie, oranje pompoenen. Steeds als ik er mee wilde gaan koken kwam er iets tussen. Afgelopen week heb ik dan eindelijk een van de pompoenen … Lees verder

Vegetarische cottage pie

 |  Geen reacties

Nadat ik onlangs het recept voor jachtschotel op de site plaatste kreeg ik de vraag of er ook vegetarische varianten van dit soort ovenschotels zijn. Nou, die zijn er zeker. Bijvoorbeeld de vegetarische cottage pie van vandaag. Een heerlijk gerecht … Lees verder

Bulgursalade met avocado en pijnboompitjes

 |  Geen reacties

Sommige kookboeken zijn meer dan alleen een kookboek. Door de product- en voedingsinformatie en/of tips, trucs en handigheidjes die erin worden besproken zijn het naslagwerken en inspiratiebronnen waar je vaak op terugvalt. Het Atrium vegetarisch kookboek is voor mij zo’n … Lees verder

Spaghetti aglio e olio

 |  Geen reacties

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker … Lees verder

Parmigiana di melanzane

 |  Geen reacties

Eind juni gaf ik je het recept voor melanzane alle Parmigiana. Zoals ik toen al schreef heb ik twee verschillende recepten voor deze Italiaanse aubergineschotel. Vandaag deel ik recept nummer twee met je. Om de recepten uit elkaar te houden … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9