Header Overetengesproken.nl

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Feta met tomaat uit de oven

 |  Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Lees verder

Griekse salade

 |  Geen reacties

Denk ik aan zomerse salades dan denk ik aan salade niçoise en Griekse salade. Dat zijn voor mij toch wel echt de zomertoppers. En voor menig vakantieganger denk ik ook. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk moet je toch minstens één keer … Lees verder

Gegratineerde tomaat

 |  Geen reacties

Ben jij ook zo gek op tomaat? Zowel warm als koud eet ik ze graag maar warm heeft denk ik toch net een streepje voor. Meestal gebruik ik tomaat als onderdeel van een gerecht maar vandaag heb ik een recept … Lees verder

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten … Lees verder

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees verder

Hummus

 |  Geen reacties

Met het barbecue-seizoen voor de deur is het hoogtijd het repertoire dipsauzen op de website weer eens uit te breiden. Want tussen het gegrilde vlees en de spiezen geroosterde groenten door vind ik het heerlijk om rauwkost en brood te … Lees verder

Linzen met aubergine en tomaat

 |  Geen reacties

Als ik ’s avonds niet veel tijd heb is een boterham snel gepakt maar eigenlijk eet ik liever wat warms. En als het even kan met flink wat groente erbij. Deze pittige schotel van linzen met aubergine en tomaat is … Lees verder

Vegetarische moussaka

 |  2 reacties

Voor niet-vegetariërs is het vaak best lastig om vegetarisch te koken als ze een keer vegetariërs te eten krijgen. Vandaag laat ik je zien dat niet moeilijk is om een recept met gehakt om te toveren tot een lekker vegetarisch … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 10