Header Overetengesproken.nl

Pickle van spitskool, paprika en ui

met Geen reacties

Knapperige, kleurrijke groente vol smaak die je spijsvertering extra ondersteunen. Dat is wat tsukémono, een eeuwenoude Japanse fermentatietraditie, belooft. Peter van Berckel schreef er een boek over en geeft meer dan vijftig recepten om zelf mee aan de slag te … Lees meer

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

met Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees meer

Vegetarische kapsalon

met Geen reacties

Omdat Michel en ik weinig vlees eten ben ik op zoek gegaan naar vegetarische varianten van shoarma. Eerder maakte ik al eens een broodje shoarma van oesterzwammen. Vandaag ga ik aan de vegetarische kapsalon. Voor het bereiden van de shoarma … Lees meer

Gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten

met Geen reacties

Begin vorige maand beloofde ik je meer te vertellen over het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer: De snelle bakplaat. Vandaag mijn review inclusief een verrassend recept: gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten. Lees snel verder en zet deze mooi … Lees meer

5 feestelijke vegetarische gerechten

met Geen reacties

Vegetarisch eten is lekker en gezond. Maar wat serveer je nou tijdens een etentje? In dit overzicht heb ik 5 feestelijke vegetarische gerechten verzameld waarmee je de show steelt. Mooi, lekker en prima te maken. Soms wat bewerkelijker, soms wat … Lees meer

5 feestelijke voorgerechten

met Geen reacties

Mooie, lekkere én verrassende gerechten die zeker in de smaak vallen. Kies jouw favoriet en steel de show!

Pastinaak met feta, peterselie en noten

met 5 reacties

Vegetarisch, makkelijk te maken en het smaakt fantastisch. Slechts 4 ingrediënten, echt eens maken!

Shoarma van oesterzwam

met 4 reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees meer

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

met Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees meer

1 2 3 4 5 6 7 13