Header Overetengesproken.nl

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

 |  Geen reacties

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad en een lekkere balsamicostroop … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Knolselderijpuree met paddestoelen

 |  Geen reacties

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte … Lees verder

Samosa’s

 |  Geen reacties

Onlangs heb je mijn review van Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Zoals ik al in mijn review schreef is Mini mania multi-functioneel. De … Lees verder

Chili sin carne

 |  Geen reacties

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk. Van fossiele brandstoffen gaan we over naar zonne- en windenergie. De uitstoot van broeikasgassen wordt steeds verder aan banden gelegd en onze auto’s worden langzaamaan elektrisch. Maar hoe zit het met duurzaamheid in de keuken? Wat … Lees verder

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

 |  2 reacties

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft … Lees verder

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Feta met tomaat uit de oven

 |  Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Lees verder

Griekse salade

 |  Geen reacties

Denk ik aan zomerse salades dan denk ik aan salade niçoise en Griekse salade. Dat zijn voor mij toch wel echt de zomertoppers. En voor menig vakantieganger denk ik ook. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk moet je toch minstens één keer … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 10