Header Overetengesproken.nl

Samosa’s

 |  Geen reacties

Onlangs heb je mijn review van Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Zoals ik al in mijn review schreef is Mini mania multi-functioneel. De … Lees verder

Chili sin carne

 |  Geen reacties

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk. Van fossiele brandstoffen gaan we over naar zonne- en windenergie. De uitstoot van broeikasgassen wordt steeds verder aan banden gelegd en onze auto’s worden langzaamaan elektrisch. Maar hoe zit het met duurzaamheid in de keuken? Wat … Lees verder

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

 |  2 reacties

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft … Lees verder

Labneh

 |  Geen reacties

Tegenwoordig zijn smeersels en dips uit het Midden-Oosten helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan hummus, baba ganoush en labneh. Ik begrijp dat wel. Ze zijn lekker, makkelijk te maken en heel breed te gebruiken. Smeer ze op een stukje brood of … Lees verder

Feta met tomaat uit de oven

 |  Geen reacties

Als je ooit in Griekenland op vakantie bent geweest of weleens bij de Griek hebt gegeten heb je het vast op kaart zien staan: warme feta met tomaat uit de oven. Een simpel maar o zo lekker voorgerecht. Serveer er … Lees verder

Griekse salade

 |  Geen reacties

Denk ik aan zomerse salades dan denk ik aan salade niçoise en Griekse salade. Dat zijn voor mij toch wel echt de zomertoppers. En voor menig vakantieganger denk ik ook. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk moet je toch minstens één keer … Lees verder

Gegratineerde tomaat

 |  Geen reacties

Ben jij ook zo gek op tomaat? Zowel warm als koud eet ik ze graag maar warm heeft denk ik toch net een streepje voor. Meestal gebruik ik tomaat als onderdeel van een gerecht maar vandaag heb ik een recept … Lees verder

Carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk voorgerecht voor je: carpaccio van bietjes, geitenkaas en veldsla. Ja, inderdaad een carpaccio zonder vlees maar door de kleuren valt het niet gelijk op. Ideaal dus als je zowel vleeseters als vegetariërs te eten … Lees verder

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 10