Header Overetengesproken.nl

Tabouleh

 |  4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Lees verder

Quiche met paddenstoelen, gorgonzola en hazelnoot

 |  6 reacties

Soms kom je in aanraking met een product en denk je oké?!? En dan zoek je uit wat het is en wat je ermee kunt en raak je helemaal enthousiast. Dat gebeurde mij met eikhaas ook wel bekent als maitake. … Lees verder

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees verder

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

 |  Geen reacties

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad en een lekkere balsamicostroop … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Knolselderijpuree met paddestoelen

 |  Geen reacties

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte … Lees verder

Samosa’s

 |  Geen reacties

Onlangs heb je mijn review van Mini mania, exquise kleine hapjes. Zoet, hartig en vega kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Zoals ik al in mijn review schreef is Mini mania multi-functioneel. De … Lees verder

Chili sin carne

 |  Geen reacties

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk. Van fossiele brandstoffen gaan we over naar zonne- en windenergie. De uitstoot van broeikasgassen wordt steeds verder aan banden gelegd en onze auto’s worden langzaamaan elektrisch. Maar hoe zit het met duurzaamheid in de keuken? Wat … Lees verder

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

 |  2 reacties

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft … Lees verder

1 2 3 4 5 6 10