Header Overetengesproken.nl

Wrap met geroosterde paprika

 |  Geen reacties

Wraps zijn altijd lekker maar zeker in de zomer maak ik ze regelmatig. Ze zijn snel gemaakt, prima te bewaren in de koelkast en makkelijk mee te nemen naar het stand of een picnic. Ideaal dus voor onderweg maar ook … Lees verder

Portobellosaté met pindasaus van Rita Serano

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van 7 ingrediënten vegan kunnen lezen. Zoals gebruikelijk heb ik een recept uit dit boek geprobeerd en vandaag deel ik mijn ervaringen met je. Mijn oog viel al snel op portobellosaté met pindasaus. Het leek … Lees verder

Lasagne met gegrilde groenten en Risenta

 |  Geen reacties

Risenta, ken jij het? Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Wat blijkt, Risenta is van origine een Zweeds product dat al sinds 1940 bestaat. Half mei is het geïntroduceerd in Nederland en bij AH verkrijgbaar. Ter … Lees verder

Tabouleh

 |  4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Lees verder

Quiche met paddenstoelen, gorgonzola en hazelnoot

 |  6 reacties

Soms kom je in aanraking met een product en denk je oké?!? En dan zoek je uit wat het is en wat je ermee kunt en raak je helemaal enthousiast. Dat gebeurde mij met eikhaas ook wel bekent als maitake. … Lees verder

Bruschetta met oranje paprika

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het Koningsdag. Hopelijk met mooi weer zodat we volop kunnen genieten van alle buitenfestiviteiten. En bij zo’n feestelijke dag horen natuurlijk ook feestelijke hapjes. Vorig jaar maakte ik oranje soesjes, dit jaar bruschettas met oranje … Lees verder

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

 |  Geen reacties

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad en een lekkere balsamicostroop … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Knolselderijpuree met paddestoelen

 |  Geen reacties

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte … Lees verder

1 2 3 4 5 6 10