Header Overetengesproken.nl

Hollandse kaasfondue

 |  Geen reacties

Gezellig met z’n allen aan tafel en met stokbrood, groente en eventueel wat charcuterie dippen in de kaasfondue. Oh, daar kan ik toch zo van genieten en dat mag van mij best ieder weekend op tafel komen. Bang dat je … Lees verder

Linzen met prei, tomaat en kaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, ijzer en vezels en dragen bij aan een goed cholesterolgehalte. Het advies van het voedingscentrum is dan ook niet voor niets om ze minstens 1x per week te eten. Mijn favorieten zijn linzen en kikkererwten. … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

Gnocchi

 |  Geen reacties

Gnocchi, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze echt super lekker maar ze liggen me vaak zo zwaar op de maag. Het lijkt wel alsof ze in mijn maag nog uitzetten. Mijn oplossing: alleen nog … Lees verder

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

 |  Geen reacties

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas … Lees verder

Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes

 |  Geen reacties

Afgelopen twee weken hebben Michel en ik genoten van even niets hoeven. Vakantie wil ik het niet noemen omdat we vanwege de kittens veel thuis zijn gebleven maar het was heerlijk om lekker vrij te zijn. We hebben zo nu … Lees verder

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt

 |  Geen reacties

Sinds 1 september is er een nieuwe receptenbox op de markt: Kollors. In tegenstelling tot de bekende maaltijdboxen waar alle boodschappen kant en klaar inzitten stuurt Kollors één keer per vier weken een pakketje met daarin vier vegetarische recepten. Je … Lees verder

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

 |  Geen reacties

Vandaag maar weer eens een lekker pasta gerecht: fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Simpel, kleurrijk, makkelijk te bereiden en heel erg lekker. … Lees verder

Portobello gevuld met tomaat en feta

 |  2 reacties

Puur & Lichter, het nieuwe kookboek van Pascale Naessens en William Cortvriendt, staat boordevol lekkere en gezonde recepten. Na mijn review van het kookboek afgelopen vrijdag ga ik vandaag aan de slag met één van de recepten uit het boek. … Lees verder

1 2 3 4 5 10