Header Overetengesproken.nl

Spinazielasagne

met 2 reacties

Lasagne: ik vind het heerlijk maar vaak ook wel bewerkelijk. Een bechamel-kaassaus en een tomaten-gehaktsaus zijn op zich niet moeilijk maar het moet wel allemaal gemaakt worden. Daarom vandaag geen lasagne met sauzen maar een heerlijke, super easy en gezonde … Lees meer

Erwtensoep

met Geen reacties

Nadat ik vorige week de winterse stoofschotel heb gemaakt, had ik nog knolselderij en winterwortel over. Natuurlijk gooi ik geen eten weg en dus ben ik erwtensoep gaan maken. Geen gedoe met het meekoken van vlees maar gewoon een lekkere … Lees meer

Gevulde portobello’s

met Geen reacties

Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht? Maak eens gevulde portobello’s. Portobello’s hebben een stevige, vlezige structuur en echte paddestoelen smaak en combineren fantastisch met walnoot en blauwschimmelkaas. Een portobello is de grote broer van de kastanjechampignon en bevat weinig vocht … Lees meer

Tartaar van bietjes

met Geen reacties

Op avonden dat Michel verplichtingen buiten de deur heeft en niet thuis eet maak ik graag een bietensalade voor mijzelf. De aardse, zoete smaak van bietjes vind ik heerlijk. Toen ik ging nadenken over ons kerstdiner leek een tartaar van … Lees meer

Burrito’s met salsa roja

met Geen reacties

De Mexicaanse keuken is onder Spaanse en Amerikaanse invloed meer vlees gaan gebruiken. Van oorsprong echter aten de Mexicanen vooral veel groenten, fruit en bonen. Niets werd weggegooid. Restjes werden bewaard en verwerkt als vulling in tortilla’s. Tortilla’s zijn de … Lees meer

Linzensalade met avocado

met 2 reacties

In de Mexicaans keuken wordt veel groente en fruit gebruikt. Bonen, aardappel, avocado, maïs, ananas en papaya: ze worden veel en graag gegeten. En natuurlijk worden de gerechten flink aangemaakt met pepers. Er schijnen zelfs tientallen soorten chilipeper te zijn! … Lees meer

Pastasalade

met 2 reacties

Een lekker bord pasta gaat er bij mij altijd wel in. Pasta met een saus, lasagne of gevulde pasta. Het fijne is dat je er eindeloos mee kan variëren. De pastasalade van vandaag staat regelmatig bij ons op tafel. En … Lees meer

Pistolet spicy champignons

met 6 reacties

Op zaterdag houden we ervan gezellig ergens te gaan lunchen. Als we lekker thuis zijn is het plaatselijke grand-café restaurant onze favoriete stek. In de zomer heerlijk op het terras, in de winter gezellig binnen. Een topper is hun pistolet … Lees meer

1 10 11 12 13