Header Overetengesproken.nl

Schuimomelet met kaas en bieslook

 |  Geen reacties

Een omelet als ontbijt of lunch is altijd een fijn idee. Deze schuimomelet met kaas en bieslook is zacht en fluffy als een soufflé maar stukken makkelijker om te maken. Je bakt ‘m in de pan en loopt niet het … Lees verder

Roerbakgroente met noedels

 |  Geen reacties

Dat makkelijk en lekker eten prima samengaan met voldoende groente op je bord bewijst dit recept voor roerbakgroente met noedels. Maak het jezelf makkelijk en koop kant en klaar gesneden roerbakgroente of stel zelf een groentemix naar keuze samen. Snijden, … Lees verder

Linzen met geitenkaas

 |  Geen reacties

Linzen en geitenkaas, ik vind het een gouden combi. Helemaal als je verse geitenkaas met honing gebruikt. Dat licht zoete geeft zoveel extra diepte aan het gerecht. Breng de linzen op smaak met een uitje, knoflook, een pepertje en wat … Lees verder

Hartige wafels met paddestoelen en geitenkaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zitten vol belangrijke voedingsstoffen en eiwitten en horen thuis in een gezond voedingspatroon. Bonen, linzen en erwten, ik vind ze heerlijk en eet ze ook graag. Helaas hebben ze niet zo’n fancy imago. Dat je er ook leuke, aantrekkelijke … Lees verder

Orzo met linzen en geroosterde groente

 |  Geen reacties

Herken je dat: je weet dat je dadelijk moet gaan koken maar hebt nog geen idee wat. Ik duik dan altijd mijn voorraadkast in en check in de koelkast wat we nog hebben liggen. Ontstaan vaak de mooiste gerechten uit. … Lees verder

Superzachte courgettes met harissa en citroen

 |  Geen reacties

De oneindige mogelijkheden vieren die groente ons te bieden hebben en een revolutionaire aanpak die groenten naar een hoger plan brengt. Dat is wat Flavour volgens de backcover belooft te te zijn. Ik kon niet wachten om deze nieuwe ‘Ottolenghi’ … Lees verder

Pickle van spitskool, paprika en ui

 |  Geen reacties

Knapperige, kleurrijke groente vol smaak die je spijsvertering extra ondersteunen. Dat is wat tsukémono, een eeuwenoude Japanse fermentatietraditie, belooft. Peter van Berckel schreef er een boek over en geeft meer dan vijftig recepten om zelf mee aan de slag te … Lees verder

1 2 3 4 11