Header Overetengesproken.nl

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

 |  Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees verder

Pastinaak gnocchi

 |  Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Lees verder

5 verrassende vegetarische gerechten

 |  Geen reacties

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Zo’n week is wat mij betreft hartstikke goed om ons met z’n allen weer eens flink wakker te schudden. De huidige intensieve en grootschalige vleesproductie veroorzaakt enorm veel dierenleed en is … Lees verder

Parelgort met feta en zwarte knoflook

 |  2 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Lees verder

Hollandse kaasfondue

 |  Geen reacties

Gezellig met z’n allen aan tafel en met stokbrood, groente en eventueel wat charcuterie dippen in de kaasfondue. Oh, daar kan ik toch zo van genieten en dat mag van mij best ieder weekend op tafel komen. Bang dat je … Lees verder

Linzen met prei, tomaat en kaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, ijzer en vezels en dragen bij aan een goed cholesterolgehalte. Het advies van het voedingscentrum is dan ook niet voor niets om ze minstens 1x per week te eten. Mijn favorieten zijn linzen en kikkererwten. … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

Gnocchi

 |  Geen reacties

Gnocchi, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze echt super lekker maar ze liggen me vaak zo zwaar op de maag. Het lijkt wel alsof ze in mijn maag nog uitzetten. Mijn oplossing: alleen nog … Lees verder

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

 |  Geen reacties

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas … Lees verder

1 2 3 4 9