Header Overetengesproken.nl

Pastinaak met feta, peterselie en noten

 |  Geen reacties

Eigenlijk had ik vandaag het recept voor banketbakkersroom willen delen. Na de plaatcake van afgelopen dinsdag vond ik dat een beetje teveel zoete recepten worden en koos ik toch maar voor een groentegerecht. En niet zomaar eentje, echt een waanzinnig … Lees verder

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

Geroosterde bospeen met tahini-dressing en bospeensalsa

 |  Geen reacties

De zomer is aan in Nederland en hoe! Er is officieel sprake van een hittegolf en met de gemeten 39,3ºC in Eindhoven is het hitterecord uit 1944 gesneuveld. Na morgen schijnt er verkoeling aan te komen maar het blijft komende … Lees verder

Pastinaak gnocchi

 |  Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Lees verder

5 verrassende vegetarische gerechten

 |  Geen reacties

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Zo’n week is wat mij betreft hartstikke goed om ons met z’n allen weer eens flink wakker te schudden. De huidige intensieve en grootschalige vleesproductie veroorzaakt enorm veel dierenleed en is … Lees verder

Parelgort met feta en zwarte knoflook

 |  2 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Lees verder

Hollandse kaasfondue

 |  Geen reacties

Gezellig met z’n allen aan tafel en met stokbrood, groente en eventueel wat charcuterie dippen in de kaasfondue. Oh, daar kan ik toch zo van genieten en dat mag van mij best ieder weekend op tafel komen. Bang dat je … Lees verder

Linzen met prei, tomaat en kaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, ijzer en vezels en dragen bij aan een goed cholesterolgehalte. Het advies van het voedingscentrum is dan ook niet voor niets om ze minstens 1x per week te eten. Mijn favorieten zijn linzen en kikkererwten. … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

1 2 3 4 10