Header Overetengesproken.nl

Geroosterde paprikasoep

 |  Geen reacties

Paprika’s zijn erg gezond. Ze bevatten veel voedingsstoffen en vezels en met name de rode exemplaren bevatten veel vitamine C. Rode en gele paprika’s zijn wat zoeter en vind ik persoonlijk lekkerder dan de groene. De groene zul mij dan … Lees verder

Pompoensoep

 |  Geen reacties

Komend weekend is het Halloween en zijn er dus weer volop pompoenen verkrijgbaar. Het is natuurlijk leuk om een pompoen uit te hollen en als lantaren te gebruiken. Persoonlijk eet ik de pompoen liever. Vandaag dus een mooie oranje pompoensoep. … Lees verder

Amerikaanse tomatensoep

 |  Geen reacties

Doorgaans is mijn tomatensoep redelijk simpel. Tomaat, knoflook, kruidenbuiltje en een bouillonblokje. Staafmixer erop en om de smaak een extra boost te geven, voeg ik na het pureren altijd nog een scheutje rode balsamicoazijn toe. Een echte groentesoep dus. Laatst … Lees verder

Tomaten-linzensoep

 |  14 reacties

Na een paar dagen hard werken heb ik behoefte aan stevige kost zonder al teveel gedoe. Niet te lang in de keuken maar wel eerlijk en gezond eten. Voor dit soort dagen heb ik een geweldig recept: tomaten-linzensoep. Een heerlijk stevige maaltijdsoep waarvan … Lees verder

Courgettesoep

 |  Geen reacties

Twee ons groenten en twee stuks fruit per dag en zeker twee maal in de week (vette) vis. Het wordt ons al jaren ingeprent. En toch was het gisteravond weer in het nieuws: driekwart van de Nederlandse bevolking lukt het niet … Lees verder

Erwtensoep

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week de winterse stoofschotel heb gemaakt, had ik nog knolselderij en winterwortel over. Natuurlijk gooi ik geen eten weg en dus ben ik erwtensoep gaan maken. Geen gedoe met het meekoken van vlees maar gewoon een lekkere … Lees verder

Mosterdsoep met kaaskrokantje

 |  Geen reacties

Een menu voor een etentje bedenken vind ik altijd leuk. Hoeveel tijd kan en wil ik in de voorbereiding steken, wil ik iets bijzonders of ga ik voor gemak? Het speelt allemaal mee bij de keuze van mijn gerechten. Voor … Lees verder

Pittige maïssoep

 |  Geen reacties

Denk ik aan Mexico, dan denk ik gelijk aan maïs. De voorouders van de Mexicanen, de Azteken, leefden voornamelijk van het verbouwen van maïs. Ook in het huidige Mexico wordt maïs veel gebruikt. Van maïsmeel in de tortilla’s en taco’s … Lees verder

Bloemkoolsoep

 |  2 reacties

Er zijn van die avonden waarop ik eigenlijk geen zin heb om te koken. Michel is daar dan heel makkelijk in. Als echte broodliefhebber is hij altijd in voor een boterham. Maar ja, eigenlijk vind ik dat er toch ook … Lees verder

1 2 3