Header Overetengesproken.nl

Parelgort met feta en zwarte knoflook

met 4 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Meer lezen

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

met Geen reacties

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas … Meer lezen

Yum gai of Thaise salade

met Geen reacties

Als we bij een Thais restaurant eten kijk ik altijd of ze yum gai hebben. Dat is een Thaise salade van stukjes kipfilet, plakjes ei en rauwkost die op smaak is gebracht met een zoute maar toch frisse dressing. Ik … Meer lezen

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel

met Geen reacties

Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar … Meer lezen

Tabouleh

met 4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Meer lezen

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

met Geen reacties

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad en een lekkere balsamicostroop … Meer lezen

Waldorfsalade

met Geen reacties

Van oudsher is een waldorfsalade niets anders dan fijngesneden knolselderij, stukjes appel, fijngehakte walnoot en wat rozijnen aangemaakt met mayonaise. Super eenvoudig maar zó waanzinnig lekker. Zoals de naam al doet vermoeden is de waldorfsalade ontstaan in de keuken van … Meer lezen

Huzarensalade

met Geen reacties

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. … Meer lezen

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

met 2 reacties

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft … Meer lezen

1 2 3 4 5 6