Header Overetengesproken.nl

Tabouleh

 |  4 reacties

Jaren terug tijdens een vakantie in Frankrijk kocht ik een bakje tabouleh. Ik vond het wel lekker, Michel niet. Te zuur, te papperig, hij hoefde het echt niet. Sinds die tijd roept hij gelijk, nee joh, geen tabouleh als ik … Lees verder

Salade van rucola, tomaat en Parmezaanse kaas

 |  Geen reacties

De salade van vandaag is spontaan ontstaan toen ik laatst mijn koelkast opruimde. Ik kwam een zakje rucola tegen en zag ook nog een restje Parmezaanse kaas liggen. Snacktomaatjes en pijnboompitjes heb ik standaard op voorraad en een lekkere balsamicostroop … Lees verder

Waldorfsalade

 |  Geen reacties

Van oudsher is een waldorfsalade niets anders dan fijngesneden knolselderij, stukjes appel, fijngehakte walnoot en wat rozijnen aangemaakt met mayonaise. Super eenvoudig maar zó waanzinnig lekker. Zoals de naam al doet vermoeden is de waldorfsalade ontstaan in de keuken van … Lees verder

Huzarensalade

 |  Geen reacties

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. … Lees verder

Gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas

 |  2 reacties

Voor een goede maaltijdsalade ben ik altijd te porren. Maar elke dag sla eten is ook niet alles. Daarom heb ik vandaag een maaltijdsalade die grotendeels uit groente bestaat. Deze salade van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas heeft … Lees verder

Griekse salade

 |  Geen reacties

Denk ik aan zomerse salades dan denk ik aan salade niçoise en Griekse salade. Dat zijn voor mij toch wel echt de zomertoppers. En voor menig vakantieganger denk ik ook. Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk moet je toch minstens één keer … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en … Lees verder

Bulgursalade met avocado en pijnboompitjes

 |  Geen reacties

Sommige kookboeken zijn meer dan alleen een kookboek. Door de product- en voedingsinformatie en/of tips, trucs en handigheidjes die erin worden besproken zijn het naslagwerken en inspiratiebronnen waar je vaak op terugvalt. Het Atrium vegetarisch kookboek is voor mij zo’n … Lees verder

1 2 3 4