Header Overetengesproken.nl

Aspergesalade met gebakken eidooier

met Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Meer lezen

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

met Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Meer lezen

Pickle van spitskool, paprika en ui

met Geen reacties

Knapperige, kleurrijke groente vol smaak die je spijsvertering extra ondersteunen. Dat is wat tsukémono, een eeuwenoude Japanse fermentatietraditie, belooft. Peter van Berckel schreef er een boek over en geeft meer dan vijftig recepten om zelf mee aan de slag te … Meer lezen

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

met Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Meer lezen

Maaltijdsalade met gegrilde groenten, parelcouscous en tonijn

met Geen reacties

Vlak voor een vakantie loop ik altijd mijn voorraadkast na om aangebroken verpakkingen op te maken. Hoewel we niet op korte termijn op vakantie gaan besloot ik afgelopen woensdag toch maar weer eens mijn voorraadkast na te lopen. Ik krijg … Meer lezen

Salade met groene asperges

met Geen reacties

En dan ineens is het ook echt zomer. Niet even rustig opwarmen maar direct temperaturen boven de 30ºC. Nou ja, we waren inmiddels ook wel aan de zomer toe natuurlijk. En wat is er dan lekkerder dan de BBQ aansteken … Meer lezen

Poké bowl

met Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Meer lezen

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

met Geen reacties

Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.

Geroosterde aubergine met feta, tahina en citroenrasp

met Geen reacties

Vorige week schreef ik over SOUQ en Onder de Mediterrane zon. Ik beloofde je om deze week aan de slag te gaan met een recept. Hoewel mijn oog al snel viel op de aubergine met feta, tahina en citroenrasp in … Meer lezen

1 2 3 4 5 6