Header Overetengesproken.nl

Maaltijdsalade met gegrilde groenten, parelcouscous en tonijn

 |  Geen reacties

Vlak voor een vakantie loop ik altijd mijn voorraadkast na om aangebroken verpakkingen op te maken. Hoewel we niet op korte termijn op vakantie gaan besloot ik afgelopen woensdag toch maar weer eens mijn voorraadkast na te lopen. Ik krijg … Lees verder

Salade met groene asperges

 |  Geen reacties

En dan ineens is het ook echt zomer. Niet even rustig opwarmen maar direct temperaturen boven de 30ºC. Nou ja, we waren inmiddels ook wel aan de zomer toe natuurlijk. En wat is er dan lekkerder dan de BBQ aansteken … Lees verder

Poké bowl

 |  Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Lees verder

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

 |  Geen reacties

Van salades krijg ik nooit genoeg. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Gevulder, minder gevuld, zoet of juist hartig, netjes opgemaakt of juist heel losjes geserveerd. Vandaag kies ik voor een salade met gegrilde groenten, … Lees verder

Geroosterde aubergine met feta, tahina en citroenrasp

 |  Geen reacties

Vorige week schreef ik over SOUQ en Onder de Mediterrane zon. Ik beloofde je om deze week aan de slag te gaan met een recept. Hoewel mijn oog al snel viel op de aubergine met feta, tahina en citroenrasp in … Lees verder

Parelgort met feta en zwarte knoflook

 |  2 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Lees verder

Salade met pompoen, bulgur en geitenkaas brie

 |  Geen reacties

Soms heb je teveel gekookt en hou je wat over. Weggooien is zonde dus zo af en toe staan er kliekjes op tafel. En daar ontstaan nog weleens de lekkerste gerechten uit. Zo ook deze salade met pompoen en geitenkaas … Lees verder

Yum gai of Thaise salade

 |  Geen reacties

Als we bij een Thais restaurant eten kijk ik altijd of ze yum gai hebben. Dat is een Thaise salade van stukjes kipfilet, plakjes ei en rauwkost die op smaak is gebracht met een zoute maar toch frisse dressing. Ik … Lees verder

Parelcouscous met verse kruiden en zalmforel

 |  Geen reacties

Verse vis is gezond en lekker. Met een mooi stuk zalmstaart of een kabeljauwhaasje doe je me echt een plezier. Forel heb ik in het verleden graag gegeten maar zo’n hele vis waarvan de ogen je aankijken, nou nee, daar … Lees verder

1 2 3 4