Header Overetengesproken.nl

Aspergesalade met gebakken eidooier

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Lees verder

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pickle van spitskool, paprika en ui

 |  Geen reacties

Knapperige, kleurrijke groente vol smaak die je spijsvertering extra ondersteunen. Dat is wat tsukémono, een eeuwenoude Japanse fermentatietraditie, belooft. Peter van Berckel schreef er een boek over en geeft meer dan vijftig recepten om zelf mee aan de slag te … Lees verder

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

 |  Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees verder

Maaltijdsalade met gegrilde groenten, parelcouscous en tonijn

 |  Geen reacties

Vlak voor een vakantie loop ik altijd mijn voorraadkast na om aangebroken verpakkingen op te maken. Hoewel we niet op korte termijn op vakantie gaan besloot ik afgelopen woensdag toch maar weer eens mijn voorraadkast na te lopen. Ik krijg … Lees verder

Salade met groene asperges

 |  Geen reacties

En dan ineens is het ook echt zomer. Niet even rustig opwarmen maar direct temperaturen boven de 30ºC. Nou ja, we waren inmiddels ook wel aan de zomer toe natuurlijk. En wat is er dan lekkerder dan de BBQ aansteken … Lees verder

Poké bowl

 |  Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Lees verder

Salade van gegrilde groenten, caesar dressing en kaas flakes

 |  Geen reacties

Van salades krijg ik nooit genoeg. Het is gezond, lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Gevulder, minder gevuld, zoet of juist hartig, netjes opgemaakt of juist heel losjes geserveerd. Vandaag kies ik voor een salade met gegrilde groenten, … Lees verder

Geroosterde aubergine met feta, tahina en citroenrasp

 |  Geen reacties

Vorige week schreef ik over SOUQ en Onder de Mediterrane zon. Ik beloofde je om deze week aan de slag te gaan met een recept. Hoewel mijn oog al snel viel op de aubergine met feta, tahina en citroenrasp in … Lees verder

1 2 3 4 5