Header Overetengesproken.nl

Quiche met paddenstoelen, gorgonzola en hazelnoot

 |  6 reacties

Soms kom je in aanraking met een product en denk je oké?!? En dan zoek je uit wat het is en wat je ermee kunt en raak je helemaal enthousiast. Dat gebeurde mij met eikhaas ook wel bekent als maitake. … Lees verder

Hartige muffins

 |  Geen reacties

Soms ontstaan recepten heel spontaan. Zo had ik laatst nog wat gorgonzola over nadat ik weer eens de linzensalade van Yotam Ottolenghi had gemaakt. De volgende avond zou ik een maaltijdsoep maken maar wilde ik er ook wat anders bij … Lees verder

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Hartige griesmeelcake

 |  2 reacties

Vrijdag heb je mijn review van ‘Kardemom en andere exotische specerijen’ van Chetna Makan kunnen lezen. Vandaag maak ik één van de vele recept uit dit schitterende bakboek: hartige griesmeelcake. Omdat ik gek ben op het bakken van taarten en gebak … Lees verder

Quiche met broccoli en ham

 |  Geen reacties

Aardappels, vlees en groente, ook wel een AVG-tje genoemd: we zijn er allemaal groot mee geworden. Maar met de huidige, internationaal georiënteerde keuken eten we zo’n AVG-tje steeds minder. En ik moet eerlijke bekennen dat het bij mij eigenlijk nooit … Lees verder

Quiche met groene asperges, ricotta en serrano ham

 |  Geen reacties

Inmiddels alweer ruim een jaar geleden maakte ik voor het eerst aspergerolletjes met ricotta en prosciutto uit het boek simple dinners van Donna Hay. Het recept beviel zo goed dat ik het nog regelmatig maak. Onlangs heb ik het recept … Lees verder

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

 |  Geen reacties

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Tomatenquiche

 |  4 reacties

Quiches of hartige taarten zijn echte all-rounders. Hoe je ze ook serveert, ze doen het altijd goed. Kleine puntjes zijn heerlijk bij de borrel, grotere stukken zijn heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Geef er een lekkere salade bij en je … Lees verder

1 2