Header Overetengesproken.nl

Orzo met linzen en geroosterde groente

 |  Geen reacties

Herken je dat: je weet dat je dadelijk moet gaan koken maar hebt nog geen idee wat. Ik duik dan altijd mijn voorraadkast in en check in de koelkast wat we nog hebben liggen. Ontstaan vaak de mooiste gerechten uit. … Lees verder

Spaghetti met Hollandse garnalen, venkel en dille

 |  2 reacties

Vis is gezond en het voedingscentrum adviseert om vis tenminste één keer per week te eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde Nederlander vis als duur ervaart en (mede daardoor) weinig eet. Jammer en onnodig. Om ons bewust te … Lees verder

Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta

 |  Geen reacties

Superlekker om 1½ kilo Hollandse asperges te krijgen maar met z’n tweetjes eet je die niet in 1 in à 2 dagen op. Althans wij niet. Om het witte goud toch goed vers te houden heb ik een theedoek natgemaakt … Lees verder

Scandinavische mac ’n cheese

 |  Geen reacties

Zoals je in het ‘Kijkje in de keuken – september 2018’ hebt kunnen lezen ben ik onlangs aanwezig geweest bij de presentatie van het Beemster & Chill kookboek. Het is een kookboek met 40 ‘easy & very cheesy’ recepten. Onder … Lees verder

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

 |  Geen reacties

Vandaag maar weer eens een lekker pasta gerecht: fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Simpel, kleurrijk, makkelijk te bereiden en heel erg lekker. … Lees verder

Lasagne met gegrilde groenten en Risenta

 |  Geen reacties

Risenta, ken jij het? Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Wat blijkt, Risenta is van origine een Zweeds product dat al sinds 1940 bestaat. Half mei is het geïntroduceerd in Nederland en bij AH verkrijgbaar. Ter … Lees verder

Lasagne

 |  Geen reacties

Lasagne of lasagna, haal jij het ook altijd door elkaar? Ik heb het uitgezocht en lasagne blijkt de juiste benaming voor de ovenschotel. Verklaring: in het Italiaans is lasagne het meervoud van één blad/vel lasagna. Aangezien een lasagne schotel uit … Lees verder

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  4 reacties

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden … Lees verder

Bolognesesaus of ragù bolognese

 |  Geen reacties

Zin in een snelle hap of juist wat comfort food? Met een lekkere pasta zit je altijd goed. Ik heb daarom altijd een portie bolognesesaus, of ragù bolognese zoals de Italianen zeggen, in de diepvries liggen. Ontdooien, pasta koken en … Lees verder

1 2