Header Overetengesproken.nl

Scandinavische mac ’n cheese

 |  Geen reacties

Zoals je in het ‘Kijkje in de keuken – september 2018’ hebt kunnen lezen ben ik onlangs aanwezig geweest bij de presentatie van het Beemster & Chill kookboek. Het is een kookboek met 40 ‘easy & very cheesy’ recepten. Onder … Lees verder

Fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes

 |  Geen reacties

Vandaag maar weer eens een lekker pasta gerecht: fettuccine met tomaat, spinazie en pijnboompitjes. Voor extra smaak heb ik er ook nog een heerlijk sausje op basis van kruidenroomkaas doorheen gedaan. Simpel, kleurrijk, makkelijk te bereiden en heel erg lekker. … Lees verder

Lasagne met gegrilde groenten en Risenta

 |  Geen reacties

Risenta, ken jij het? Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord. Wat blijkt, Risenta is van origine een Zweeds product dat al sinds 1940 bestaat. Half mei is het geïntroduceerd in Nederland en bij AH verkrijgbaar. Ter … Lees verder

Lasagne

 |  Geen reacties

Lasagne of lasagna, haal jij het ook altijd door elkaar? Ik heb het uitgezocht en lasagne blijkt de juiste benaming voor de ovenschotel. Verklaring: in het Italiaans is lasagne het meervoud van één blad/vel lasagna. Aangezien een lasagne schotel uit … Lees verder

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  2 reacties

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden … Lees verder

Bolognesesaus of ragù bolognese

 |  Geen reacties

Zin in een snelle hap of juist wat comfort food? Met een lekkere pasta zit je altijd goed. Ik heb daarom altijd een portie bolognesesaus, of ragù bolognese zoals de Italianen zeggen, in de diepvries liggen. Ontdooien, pasta koken en … Lees verder

Spaghetti aglio e olio

 |  Geen reacties

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker … Lees verder

Pasta alla carbonara

 |  2 reacties

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pasta alla carbonara. Niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens makkelijk te maken. Een ideaal gerecht voor na een lange en vermoeiende dag. Jaren terug, tijdens een trip naar Rome waren we … Lees verder

Pasta margherita

 |  1 reactie

Pizza margherita, de wereldberoemde Napolitaanse pizza is heerlijk door zijn eenvoud. Tomaat, mozzarella en verse basilicum op een krokante bodem, dat is alles. Pure smaken, dat is waar de italianen dol op zijn. Tomaten, mozzarella en verse basilicum combineren natuurlijk … Lees verder

1 2