Header Overetengesproken.nl

Noten-rozijnenbrood

met Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood. Gelukkig is brood maken niet moeilijk dus twijfel niet en probeer het zelf ook. Dit noten-rozijnenbrood is heerlijk zacht en zoet van smaak. In plaats van noten en … Meer lezen

Mini quiche Lorraine

met 1 reactie

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Meer lezen

Eiersalade

met Geen reacties

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren … Meer lezen

Drie in de pan

met 2 reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Meer lezen

1 2 3 4 5