Header Overetengesproken.nl

Rijstebrij

 |  2 reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Lees verder

Avocado spread

 |  Geen reacties

In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt … Lees verder

Kaiserbroodjes

 |  4 reacties

Met een schaal verse, warme broodjes maak je elke broodmaaltijd tot een kleine feestje. Nou kan je natuurlijk voorverpakte broodjes afbakken maar wat dacht je ervan om ze echt helemaal zelf te maken? Heb je ’s ochtends geen zin in … Lees verder

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Homemade drinks

 |  Geen reacties

Van oudsher staat limonade voor water met citroensap en suiker. De naam limonade is afgeleid van de Latijnse naam voor citroen, Citrus limon en dus niet van limoen zoals veel wordt gedacht. Een variant op limonade was grenadine, gemaakt van … Lees verder

Noten-rozijnenbrood

 |  Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood. Gelukkig is brood maken niet moeilijk dus twijfel niet en probeer het zelf ook. Dit noten-rozijnenbrood is heerlijk zacht en zoet van smaak. In plaats van noten en … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  1 reactie

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Eiersalade

 |  Geen reacties

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

1 6 7 8 9 10