Header Overetengesproken.nl

Homemade jam

 |  4 reacties

Jam maken is niet moeilijk. Neem wat fruit, kook dat met suiker en een beetje citroensap tot een dikke moes en klaar is je homemade jam. Ja, klinkt leuk zul je misschien denken maar waarom lees ik dan altijd moeilijk … Lees verder

Sandwiches

 |  Geen reacties

Sandwiches klinkt mooi maar eigenlijk hebben we het met een chic woord gewoon over boterhammen. Maar ja, op een menu of bijvoorbeeld een uitnodiging staan sandwiches net even wat feestelijker en luxueuzer dan boterhammen. Nou is natuurlijk het wel zo … Lees verder

Broodje kruidenroomkaas à la La Place

 |  Geen reacties

Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in … Lees verder

Gevulde omelet

 |  2 reacties

Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om … Lees verder

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

 |  Geen reacties

De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje … Lees verder

Sandwich BLT

 |  Geen reacties

In de zomer van 1996 was ik met een vriendin een paar dagen in Londen. Ik was er nog niet eerder geweest, zij wel. Zo nam ze me mee naar een Take Away met uitsluitend sandwiches en adviseerde zij een … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een champignonragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Rijstebrij

 |  2 reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Lees verder

1 5 6 7 8 9 10