Header Overetengesproken.nl

Broodje gerookte kipfilet met wasabimayonaise

 |  Geen reacties

De lekkerste broodjes ontstaan volgens mij vaak per toeval. Zo ook met dit broodje. Op enig moment werd het tijd voor een lunch en besloot ik maar eens een blik in de koelkast te werpen. Ik had nog een stukje … Lees verder

Sandwich BLT

 |  Geen reacties

In de zomer van 1996 was ik met een vriendin een paar dagen in Londen. Ik was er nog niet eerder geweest, zij wel. Zo nam ze me mee naar een Take Away met uitsluitend sandwiches en adviseerde zij een … Lees verder

Geitenkaastaartjes

 |  Geen reacties

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing … Lees verder

Champignonragout

 |  Geen reacties

De perfecte basis voor een champignonragout blijft toch altijd een roux van bloem, roomboter en vocht. Een klassieke roux heeft als verhouding 1:1:10. Voor het vocht kan je naar wens melk of bouillon gebruiken. Ik wil nog weleens experimenteren met … Lees verder

Rijstebrij

 |  2 reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Lees verder

Avocado spread

 |  Geen reacties

In het weekend of als we een paar dagen vrij hebben genieten we ’s avonds graag van een uitgebreide broodmaaltijd. Ik bak dan vers plat brood, maak verschillende smeersels, een lekkere salade en snij wat rauwkost. En als ik echt … Lees verder

Kaiserbroodjes

 |  4 reacties

Met een schaal verse, warme broodjes maak je elke broodmaaltijd tot een kleine feestje. Nou kan je natuurlijk voorverpakte broodjes afbakken maar wat dacht je ervan om ze echt helemaal zelf te maken? Heb je ’s ochtends geen zin in … Lees verder

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Homemade drinks

 |  Geen reacties

Van oudsher staat limonade voor water met citroensap en suiker. De naam limonade is afgeleid van de Latijnse naam voor citroen, Citrus limon en dus niet van limoen zoals veel wordt gedacht. Een variant op limonade was grenadine, gemaakt van … Lees verder

1 5 6 7 8 9