Header Overetengesproken.nl

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Homemade drinks

 |  Geen reacties

Van oudsher staat limonade voor water met citroensap en suiker. De naam limonade is afgeleid van de Latijnse naam voor citroen, Citrus limon en dus niet van limoen zoals veel wordt gedacht. Een variant op limonade was grenadine, gemaakt van … Lees verder

Noten-rozijnenbrood

 |  Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood. Gelukkig is brood maken niet moeilijk dus twijfel niet en probeer het zelf ook. Dit noten-rozijnenbrood is heerlijk zacht en zoet van smaak. In plaats van noten en … Lees verder

Mini quiche Lorraine

 |  1 reactie

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Lees verder

Eiersalade

 |  Geen reacties

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Drie in de pan

 |  Geen reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Lees verder

Kaas-uien breekbrood

 |  Geen reacties

Zo nu en dan bak ik zuurdesembrood. Hiervoor heb ik altijd een potje zuurdesem in de koelkast staan. Zuurdesem is een natuurlijke gist die je goed moet onderhouden. Omdat ik de desem in de koelkast bewaar hoef ik ‘m niet … Lees verder

Pizza

 |  Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Lees verder

1 5 6 7 8 9