Header Overetengesproken.nl

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Drie in de pan

 |  Geen reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Lees verder

Kaas-uien breekbrood

 |  Geen reacties

Zo nu en dan bak ik zuurdesembrood. Hiervoor heb ik altijd een potje zuurdesem in de koelkast staan. Zuurdesem is een natuurlijke gist die je goed moet onderhouden. Omdat ik de desem in de koelkast bewaar hoef ik ‘m niet … Lees verder

Pizza

 |  Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Lees verder

Ei-broodjes

 |  Geen reacties

Meestal lunch ik heel eenvoudig. Een bord muesli met yoghurt of een paar volkoren boterhammen. Maar soms spring ik uit de band en maak ik ei-broodjes. Warme boterhammen uit de oven, belegd met eierragout en een lekkere laag geraspte kaas. … Lees verder

Pistolet spicy

 |  Geen reacties

Op zaterdag houden we ervan gezellig ergens te gaan lunchen. Als we lekker thuis zijn is het plaatselijke grand-café restaurant onze favoriete stek. In de zomer heerlijk op het terras, in de winter gezellig binnen. Een topper is hun broodje … Lees verder

1 5 6 7 8