Homemade pindakaas
Guilty pleasures, oh ja die heb ik ook! In een onbewaakt ogenblik met een theelepeltje een flinke schep pindakaas uit de pot lepelen en zo opeten, hmmm. Bij tijd en wijle heb ik zo’n manie en daar geef ik maar … Lees verder
Guilty pleasures, oh ja die heb ik ook! In een onbewaakt ogenblik met een theelepeltje een flinke schep pindakaas uit de pot lepelen en zo opeten, hmmm. Bij tijd en wijle heb ik zo’n manie en daar geef ik maar … Lees verder
Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees verder
Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, … Lees verder
Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder
Al heel lang stond een Caesar salad om mijn to-do list. Zo’n klassieker moet je gewoon zelf gemaakt hebben. De salade oogt misschien eenvoudig maar is juist ontzettend vol en rijk van smaak. Knapperige sla met een licht zilte dressing waarin … Lees verder
Jam maken is niet moeilijk. Neem wat fruit, kook dat met suiker en een beetje citroensap tot een dikke moes en klaar is je homemade jam. Ja, klinkt leuk zul je misschien denken maar waarom lees ik dan altijd moeilijk … Lees verder
Sandwiches klinkt mooi maar eigenlijk hebben we het met een chic woord gewoon over boterhammen. Maar ja, op een menu of bijvoorbeeld een uitnodiging staan sandwiches net even wat feestelijker en luxueuzer dan boterhammen. Nou is natuurlijk het wel zo … Lees verder
Tijdens het winkelen lekker lunchen bij La Place. Met het faillissement van V&D leek daar toch even een einde aan te komen. Maar gelukkig is de La Place-formule gered en blijven de zelfstandige vestigingen bestaan. Helaas zaten de vestigingen in … Lees verder
Koken, bakken, in de keuken rommelen: ik hou er van. En toch heb ik ook van die dagen waarop ik geen zin heb in moeilijk gedoe maar gewoon snel iets op mijn bord wil hebben. De uitdaging is dan om … Lees verder