Header Overetengesproken.nl

Big BLT burger

met Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees meer

Broodje pesto, hummus en tomaat

met Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees meer

Bananenbrood cakejes

met 2 reacties

Het beslag voor deze bananenbrood cakejes is net als muffinbeslag heel simpel te maken. Je roert wat ingrediënten met een vork los en klaar ben je. De basis van het beslag is natuurlijk banaan maar verder kan je volop variëren … Lees meer

Pittige bloemkool couscous

met 8 reacties

Leuk en verrassend gerecht van bloemkool, rul gebakken gehakt en op smaak gemaakt met heerlijk pittige kruiden.

Vitello tonnato met rosbief

met 2 reacties

Er is een tijd geweest dat ik me niets kon voorstellen bij de combinatie van vlees en vis. Die tijd ligt inmiddels gelukkig ver achter mij. Voor een lekkere vitello tonnato bijvoorbeeld mag je me gerust wakker maken. Klassiek wordt … Lees meer

Matzes

met 6 reacties

Nu het bijna pasen is staan de winkels weer vol met die 6-hoekige oranje doosjes: Hollandia Matzes. Hoewel matzes het hele jaar door te koop zijn is het een echt traditionele Paaslekkernij. Tijdens Pasen -Pesach- herdenken de joden de bevrijding … Lees meer

Caesar toast

met Geen reacties

Variatie in wat je eet vind ik belangrijk. Wat mij betreft zou het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’ best veranderd mogen worden in ‘variatie doet eten’. En dus geef ik regelmatig recepten een andere draai. Bijvoorbeeld de caesar salad. … Lees meer

Pannenkoeken

met Geen reacties

Morgen is het Aswoensdag: het begin van de katholieke vastenperiode. De avond ervoor wordt traditioneel vastenavond gevierd. Van oudsher maak je die avond het laatste vet op dat je nog in huis hebt. Het zou immers zonde zijn om dat … Lees meer

Viskoekjes

met Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees meer

1 4 5 6 7 8 9 10 12