Header Overetengesproken.nl

Yoghurt met havermout en fruit

 |  Geen reacties

Saaie ontbijtjes zijn tegenwoordig echt niet meer nodig. Er is zoveel fruit (vers en diepvries), yoghurt, ontbijtgranen en ander lekkers voorhanden dat je soms gewoon niet weet wat je moet kiezen. Regel nummer 1 voor mij is dat ik geen … Lees verder

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en … Lees verder

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

 |  Geen reacties

In een pak tortilla’s zitten doorgaans 6-8 stuks. Grote huishoudens zullen die waarschijnlijk wel in één keer opmaken. Ik meestal niet. Voor burrito’s en wraps gebruik ik niet meer dan 4 tortilla’s per keer. De overgebleven 2-4 stuks rol ik … Lees verder

Kibbeling

 |  8 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

DIY cruesli en granola

 |  Geen reacties

Eerst was er muesli toen kwam er cruesli en nu staat het schap met ontbijtgranen vol met granola. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Muesli bestaat uit graanvlokken zoals tarwe, gerst, haver en rogge aangevuld met wat noten, zaden … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  4 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9