Header Overetengesproken.nl

Carpaccio wraps

 |  2 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

Homemade pindakaas

 |  Geen reacties

Guilty pleasures, oh ja die heb ik ook! In een onbewaakt ogenblik met een theelepeltje een flinke schep pindakaas uit de pot lepelen en zo opeten, hmmm. Bij tijd en wijle heb ik zo’n manie en daar geef ik maar … Lees verder

Kikkererwtensalade

 |  Geen reacties

Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees verder

Aardappel-bietensalade

 |  Geen reacties

Toen ik als kind eens uit logeren was in de omgeving van Rotterdam werd me gevraagd of ik krootjes lustte. Ik weet niet wat dat is, antwoordde ik. En toen lieten ze me krootjes zien. Stom verbaasd reageerde ik: oh, … Lees verder

Falafel

 |  Geen reacties

Meer peulvruchten eten is goed voor ons èn ook nog eens duurzaam. Van oudsher zijn we in Nederland bekend met bruine bonen, kapucijners en spliterwten. Vegetarische en internationale invloeden hebben peulvruchten breder op de kaart gezet. Zo zijn kikkererwten, linzen … Lees verder

Caesar salad

 |  Geen reacties

Al heel lang stond een Caesar salad om mijn to-do list. Zo’n klassieker moet je gewoon zelf gemaakt hebben. De salade oogt misschien eenvoudig maar is juist ontzettend vol en rijk van smaak. Knapperige sla met een licht zilte dressing waarin … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8