Header Overetengesproken.nl

Kibbeling

 |  4 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

DIY cruesli en granola

 |  1 reactie

Eerst was er muesli toen kwam er cruesli en nu staat het schap met ontbijtgranen vol met granola. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Muesli bestaat uit graanvlokken zoals tarwe, gerst, haver en rogge aangevuld met wat noten, zaden … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  4 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Springrolls

 |  Geen reacties

Yes, dit is een recept dat ik al heel lang met jullie wilde delen maar wat er steeds bij inschoot: springrolls. Waarom ik dol ben op springrolls? Heel simpel: ze zien er mooi uit en smaken super. Ook heel fijn … Lees verder

Bruschetta met mozzarella en tomaat

 |  Geen reacties

In de Italiaanse keuken weten ze met weinig ingrediënten super smaakvolle gerechten te maken. Neem bijvoorbeeld mozzarella en tomaat voeg wat verse basilicum en een pizzabodem toe en je hebt een overheerlijke pizza Margherita. Of snij de tomaat en mozzarella … Lees verder

Pitabroodje gevuld met gehakt

 |  Geen reacties

Gourmetten is niet zo aan mij besteed. Ik vind het heerlijk maar al dat vlees valt me vaak zwaar op de maag. Daarbij heb ik, net als met een traditionele fondue, een hekel aan de baklucht die je daarna in … Lees verder

Homemade pindakaas

 |  Geen reacties

Guilty pleasures, oh ja die heb ik ook! In een onbewaakt ogenblik met een theelepeltje een flinke schep pindakaas uit de pot lepelen en zo opeten, hmmm. Bij tijd en wijle heb ik zo’n manie en daar geef ik maar … Lees verder

Kikkererwtensalade

 |  Geen reacties

Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8