Header Overetengesproken.nl

Caesar toast

 |  Geen reacties

Variatie in wat je eet vind ik belangrijk. Wat mij betreft zou het gezegde ‘verandering van spijs doet eten’ best veranderd mogen worden in ‘variatie doet eten’. En dus geef ik regelmatig recepten een andere draai. Bijvoorbeeld de caesar salad. … Lees verder

Pannenkoeken

 |  Geen reacties

Morgen is het Aswoensdag: het begin van de katholieke vastenperiode. De avond ervoor wordt traditioneel vastenavond gevierd. Van oudsher maak je die avond het laatste vet op dat je nog in huis hebt. Het zou immers zonde zijn om dat … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Yoghurt met havermout en fruit

 |  Geen reacties

Saaie ontbijtjes zijn tegenwoordig echt niet meer nodig. Er is zoveel fruit (vers en diepvries), yoghurt, ontbijtgranen en ander lekkers voorhanden dat je soms gewoon niet weet wat je moet kiezen. Regel nummer 1 voor mij is dat ik geen … Lees verder

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en … Lees verder

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Quesadilla met geitenkaas, walnoot en spekjes

 |  Geen reacties

In een pak tortilla’s zitten doorgaans 6-8 stuks. Grote huishoudens zullen die waarschijnlijk wel in één keer opmaken. Ik meestal niet. Voor burrito’s en wraps gebruik ik niet meer dan 4 tortilla’s per keer. De overgebleven 2-4 stuks rol ik … Lees verder

Kibbeling

 |  4 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Tonijnsalade voor op een broodje

 |  2 reacties

Een favoriete lunch van mij is een broodje met huisgemaakte tonijnsalade. Staat er op de lunchkaart niet dat de tonijnsalade huisgemaakt is, dan sla ik ‘m meestal over. Huisgemaakte salade vind ik doorgaans smaakvoller en minder vet en zompig dan … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8