Header Overetengesproken.nl

Cranberry smoothie met peer en banaan

 |  Geen reacties

Cranberry’s groeien voornamelijk in Noord-Amerika en Canada. Omdat ze rijk zijn aan vitamine C en makkelijk zijn te bewaren werden cranberry’s vroeger veel gebruikt door ontdekkingsreizigers. Ze namen ze als proviand mee aan boord om zich er tijdens de lange … Lees verder

Bagels

 |  Geen reacties

Bij bagels denken velen aan New York. En dat is heel logisch maar de oorsprong van de bagel ligt eigenlijk in Oost-Europa. Het zijn namelijk Poolse broodjes die door Joodse immigranten zijn meegenomen naar New York. Eind vorige eeuw nam … Lees verder

Boerenomelet

 |  1 reactie

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor … Lees verder

Tosti ham, kaas, tomaat en ui

 |  Geen reacties

Tosti’s zijn altijd lekker. Thuis als snelle hap, na het sporten in de kantine van de sportclub of als lunch in een grand café. De inspiratie voor de tosti ham, kaas, tomaat en ui van vandaag deed ik echter op … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Groene smoothie

 |  Geen reacties

Bij het ontbijt al bijna de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en groente eten? Dat kan met deze groene smoothie van spinazie, banaan, mango, yoghurt en geraspte kokos. Supergezond door alle vitaminen en mineralen die erin zitten en … Lees verder

Broodje pesto, hummus en tomaat

 |  Geen reacties

Nadat ik vorige week een flinke schaal hummus had gemaakt was het inmiddels tijd om te lunchen. Omdat ik van de dag ervoor nog een stuk zelfgebakken zuurdesembrood en een schaaltje pesto over had besloot ik dat eerst maar eens … Lees verder

Bananenbrood cakejes

 |  Geen reacties

Het beslag voor deze bananenbrood cakejes is net als muffinbeslag heel simpel te maken. Je roert wat ingrediënten met een vork los en klaar ben je. De basis van het beslag is natuurlijk banaan maar verder kan je volop variëren … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

1 2 3 4 5 6 8