Header Overetengesproken.nl

Noten-rozijnenbrood

met Geen reacties

Wat is er nou lekkerder dan de geur van vers gebakken brood. Gelukkig is brood maken niet moeilijk dus twijfel niet en probeer het zelf ook. Dit noten-rozijnenbrood is heerlijk zacht en zoet van smaak. In plaats van noten en … Meer lezen

Mini quiche Lorraine

met 1 reactie

Quiche Lorraine is een hartige taart van bladerdeeg die gevuld is met spek, ham en kaas. En inmiddels een echte klassieker die iedereen weleens heeft gegeten. Wist je dat deze quiche is vernoemd naar de Noord-Franse streek Lotharingen (Lorraine), het … Meer lezen

Eiersalade

met Geen reacties

Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei. Wie is er niet groot geworden met dit oude paasliedje. En dan op 1e paasdag ’s ochtends al vroeg wakker zijn omdat je paaseieren … Meer lezen

Empanadas

met Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Meer lezen

Drie in de pan

met 2 reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Meer lezen

Kaas-uien breekbrood

met Geen reacties

Heerlijk zachte broodjes gevuld met uienringen en kaas. Lekker met een kop soep, bij de borrel of zomaar tussendoor.

Pizza

met Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Meer lezen

Ei-broodjes

met Geen reacties

Meestal lunch ik heel eenvoudig. Een bord muesli met yoghurt of een paar volkoren boterhammen. Maar soms spring ik uit de band en maak ik ei-broodjes. Warme boterhammen uit de oven, belegd met eierragout en een lekkere laag geraspte kaas. … Meer lezen

Pistolet spicy champignons

met 6 reacties

Op zaterdag houden we ervan gezellig ergens te gaan lunchen. Als we lekker thuis zijn is het plaatselijke grand-café restaurant onze favoriete stek. In de zomer heerlijk op het terras, in de winter gezellig binnen. Een topper is hun pistolet … Meer lezen

1 8 9 10 11