Header Overetengesproken.nl

Plaatpizza met ricotta, pesto, mediterrane groenten en serranoham

 |  Geen reacties

Soms kan ik ineens zin hebben in pizza maar zie ik op tegen het maken van het deeg. Geen idee waarom want laten we eerlijk zijn, pizzadeeg maken is op zich niet moeilijk. Het vraagt alleen even wat planning vanwege … Lees verder

Naan met labneh, harissa en halloumi

 |  Geen reacties

Zeker in het weekend nemen we graag de tijd om lekker te lunchen. Soms buiten de deur maar ook geregeld thuis. Een favoriet van ons is naan met labneh, harissa en halloumi. Kleurrijk en vol smaak. Ik top de naan … Lees verder

Eiersalade met kaas en truffel mayonaise

 |  Geen reacties

Van eiersalade kan je niet genoeg variaties hebben vind ik altijd. Toen ik laatste een potje truffel mayonaise kreeg wist ik gelijk dat ik eiersalade met kaas en truffel mayonaise zou maken. Want alsof het zo had moeten zijn had … Lees verder

Pittige makreelsalade

 |  Geen reacties

Dat lekker zo simpel kan zijn. Een geroosterde boterham met pittige makreelsalade gemaakt van slechts 3 ingrediënten. Meer is er niet nodig om ongegeneerd te kunnen genieten. En heb je tijd en zin om de makreelsalade op te leuken, leef … Lees verder

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

 |  Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees verder

Omelet met courgette, rozemarijn en geitenkaas

 |  2 reacties

Niets beters dan de dag goed beginnen met een fijn ontbijt. Ter afwisseling van yoghurt met granola, een stapel pancakes met havermout en banaan of een mugcake ontbijt ik graag met ei. De ene keer ontbijtmuffins de andere keer scrambled eggs. … Lees verder

Wortelsoep met verse gember

 |  2 reacties

Onlangs lunchte ik met Anne-Marie bij Pluk! Den Haag. Zij kwam er vaak toen haar zoon nog klein was en dat begrijp ik helemaal. Met een kinderboerderij, moes-, fruit- en heemtuin, een winkel èn een lunchroom is het een fantastische … Lees verder

Broodje omelet met oesterzwammen

 |  Geen reacties

Vorig jaar rond deze tijd komt Michel thuis en vraagt of ik gehoord heb over Luilekkerland. Haha, ja tuurlijk ken ik het sprookje. Nee, het boek van Onno & Charlotte Kleyn bedoel ik, kaatste hij terug. Ehhh, nee dus, vertel… … Lees verder

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

1 2 3 4 9