Header Overetengesproken.nl

Scones

 |  Geen reacties

Een high tea is natuurlijk niet compleet zonder scones met jam en clotted cream. Om de Engelse traditie eer aan te doen gebruik ik bijvoorkeur een echt Engels recept voor scones, in dit geval van Delia Smith. Delia Smith is … Lees verder

Lemon curd

 |  8 reacties

Mijn liefde voor lemon curd is ontstaan toen ik een keer 2 eidooiers over had. Geen idee wat ik ermee zou doen. Omdat ik nog citroenen had liggen besloot ik maar eens lemon curd te proberen. Nog nooit eerder gemaakt, … Lees verder

Meringue nestjes en bloemen

 |  Geen reacties

Meringue of schuimpjes met lemon curd: hoe klassiek wil je het hebben. Meringue is super lekker. Lemon curd met z’n zoete en tegelijk zure citroensmaak is onweerstaanbaar, ik lepel zo een potje leeg. Maar de combi van meringue en lemon … Lees verder

Cake

 |  Geen reacties

Met een lekkere plak cake bij de koffie of thee doe je iedereen wel een plezier. Althans, ik ken niemand die er niet van houdt. Natuurlijk is het makkelijk om bij de bakker een cake te kopen maar zelf maken … Lees verder

Homemade Bounty’s

 |  2 reacties

Er zijn van die momenten dat je zin hebt in iets lekkers bij de thee, in de kast kijkt en denkt: eigenlijk wil ik iets anders. Dan kijk ik altijd gelijk naar mijn bakspullen en bedenk allerlei lekkers dat ik … Lees verder

Gingerbread koekjes

 |  Geen reacties

Hoewel de advent dit jaar 29 november is begonnen, richt ik me pas op de kerst als Sinterklaas voorbij is. En dat is sinds afgelopen weekend weer het geval dus langzaam kan de kerstversiering weer van zolder worden gehaald. Het … Lees verder

Roomborstplaat

 |  Geen reacties

Pepernoten, gevuld speculaas, banketletter, marsepein en roomborstplaat: ik kan er een heel jaar naar uitzien om ze weer te proeven. Hoewel de pepernoten tegenwoordig al vanaf augustus in de winkel liggen, eet ik ze echt pas vanaf november. Marsepein is … Lees verder

Speculaastaart

 |  6 reacties

Speculaasjes heb je het hele jaar door. Gevuld speculaas is daarentegen echt voor de weken rond Sinterklaas. Traditioneel is gevulde speculaas amandelspijs tussen 2 lagen zachte speculaas. De vorm kan variëren van blokken tot staven. Onwijs lekker natuurlijk maar het … Lees verder

Vruchtenschelpjes

 |  Geen reacties

Bakken, geef mij tijd en ruimte en je hebt aan mij geen kind. Verjaardagstaarten, bruidstaarten of 3D-taarten: ik leef me er helemaal op uit. De allermooiste die ik heb gemaakt was toch wel de Lightning McQueen-taart voor de 6e verjaardag … Lees verder

1 4 5 6 7 8