Header Overetengesproken.nl

Pecan-karamelkoeken

 |  Geen reacties

Een paar maanden geleden had ik wat deeg over. In de koelkast heb ik altijd wat amandelspijs op voorraad en toevallig had ik ook nog wat dulce de leche liggen van de Rolo’s die ik eerder die week had gemaakt. … Lees verder

Advocaattaart

 |  16 reacties

Advocaat is voor mij onlosmakelijk verbonden aan mijn overgrootmoeder. Als er tijdens verjaardagen een borrel werd geschonken, nam zij altijd een glaasje advocaat met slagroom. Ik zie haar nog zitten. Tja, die goeie ouwe tijd! Advocaat hoort voor mij ook … Lees verder

Meringue kuikentjes

 |  Geen reacties

Het gebeurt me regelmatig dat ik iets lekkers maak waarvoor ik eieren moet splitsen en dan vervolgens niet alles hoef te gebruiken. Zo had ik laatst 2 eiwitten over na het maken van île flottante. En wat doe je dan … Lees verder

Homemade Rolo’s met dulce de leche

 |  Geen reacties

“Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet.” Een reclame-slogan die bij velen in het geheugen gegrift staat. Maar ja, het was ook gewoon een geweldige reclame. Herinner jij hem je nog? Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren … Lees verder

Appelcake

 |  Geen reacties

Afgelopen weken weinig gelegenheid gehad om wat lekkers voor bij de koffie te maken. Gister daarom maar weer eens een appelcake gebakken. Het is een redelijk compacte cake en misschien moet je ‘m door zijn geringe hoogte eigenlijk wel meer … Lees verder

Driekoningentaart of galette de roi

 |  Geen reacties

Vandaag, 6 januari, is het Driekoningen. Driekoningen is een christelijke feestdag waarop wordt herdacht dat de 3 wijzen uit het oosten (ook wel de 3 koningen) bij de pasgeboren Jezus in de stal in Bethlehem zijn aangekomen. Volgens de traditie … Lees verder

Kerst Weesper moppen

 |  Geen reacties

Weesper moppen: het gesuikerde amandelkoekje met de zachte binnenkant. Zó lekker dat je het liefst blijft dooreten. Een koekje dat wat mij betreft dus niet mag ontbreken bij de kerstkoffie. Of dat nou ’s ochtends is of ’s avonds na … Lees verder

Amandelspijs

 |  Geen reacties

De tijd vliegt en het is alweer december. Een maand vol feestelijkheden en alle reden dus om volop de keuken in te duiken. Gevulde speculaas, kerststol, amandelkoekjes: je kunt in december niet om amandelspijs heen. Daarom beginnen we de maand … Lees verder

Wortel-noten muffins

 |  6 reacties

In het weekend of tijdens vrije dagen vind ik het gezellig om iets lekkers bij de koffie en thee te hebben. Een goed excuus dus om op vrijdag de keuken in te duiken en te gaan bakken. Dan ruikt het … Lees verder

1 4 5 6 7