Header Overetengesproken.nl

Royal icing en glazuur

met 31 reacties

Royal icing en glazuur lijken erg op elkaar. Beiden worden gebruikt voor decoratie van taarten, gebak en koekjes maar ze zijn beslist niet hetzelfde. In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is, hoe je het maakt en … Lees meer

Speculaasbrokken

met 2 reacties

Sinds vorige week is Sinterklaas weer in het land. En dus doen we ons massaal tegoed aan speculaas, marsepein, taai-taai, peper- en kruidnoten. Ik ben gek op al die traditionele lekkernijen dus deze periode is wel aan mij besteed. Sterker, … Lees meer

Appelgalette

met 5 reacties

Afgelopen weekend is de wintertijd weer ingegaan. Heerlijk vind ik dat! Ik ben gek op de zomer maar vind het ook super gezellig dat het ’s avonds weer wat vroeger donker is. Verwarming aan, kaarsjes aan en met een kop … Lees meer

Shortbread fingers

met 7 reacties

Shortbread fingers, je weet wel, die dikke, rechthoekige Engelse zandkoekjes die te lekker zijn om vanaf te blijven! De bekendste zijn ongetwijfeld de Walkers Shortbread Fingers in de zwart/rode verpakking met de Schotse ruit. Maar zelfgemaakt zijn ze echt het allerlekkerst!! … Lees meer

Tarte Tropézienne

met Geen reacties

Als Brigitte Bardot voor de promotie van de film Et Dieu… créa la femme (1956) Saint-Tropez bezoekt is dat voor banketbakker Alexandre Micka reden een nieuw soort gebak te bedenken. Het werd een zacht briochebroodje met een vleugje fleur d’oranger … Lees meer

Banoffee pie

met 6 reacties

Gister was ik jarig en daar hoort natuurlijk taart bij. Afgelopen week dus lekker aan de bak geweest. Dit keer maakte ik een banoffee pie. Een makkelijk te maken taart zeker als je de dulce de leche al klaar hebt … Lees meer

Dulce de leche

met Geen reacties

Dulce de leche is een heerlijk zoete karamelpasta gemaakt van melk. Traditioneel wordt het gemaakt van melk, suiker en wat bakpoeder. Dat laat je zachtjes en heel lang koken en uiteindelijk ontstaat er een mooie karamelpasta. Maar je kan het … Lees meer

Bananenbrood cakejes

met 2 reacties

Het beslag voor deze bananenbrood cakejes is net als muffinbeslag heel simpel te maken. Je roert wat ingrediënten met een vork los en klaar ben je. De basis van het beslag is natuurlijk banaan maar verder kan je volop variëren … Lees meer

Koningsdag soesjes

met Geen reacties

Over een paar dagen is het weer Koningsdag en dat betekent genieten van een vrije dag. En dan maak ik het graag gezellig met wat lekkers bij de koffie. Om in de sfeer van de dag te blijven heb ik … Lees meer

1 4 5 6 7 8 9 10 11