Header Overetengesproken.nl

Banketstaaf

 |  Geen reacties

December vind ik misschien wel de lekkerste maand van het jaar. Niet dat we in de rest van het jaar gebrek hebben aan lekkers maar december spant natuurlijk wel de kroon. Het begint met Sinterklaaslekkernijen, daarna de Kerstdagen met gezellig … Lees verder

Speculaasmuffins gevuld met amandelspijs

 |  Geen reacties

Gevuld speculaas is lekker maar variatie is natuurlijk ook leuk. Omdat muffins zo makkelijk zijn te maken en je er alle kanten mee uit kunt ben ik daar mee aan de slag gegaan. Resultaat: speculaasmuffins gevuld met amandelspijs. Muffins en … Lees verder

Kruidnoten

 |  Geen reacties

Morgen komt Sinterklaas weer in het land. Hoogste tijd dus om pepernoten, kruidnoten, schuimpjes, tumtummetjes en ander strooigoed in huis te halen. Keuze genoeg want de schappen in de supermarkten liggen er vol mee. Maar wist je dat kruidnoten ook … Lees verder

Flan pâtissier

 |  17 reacties

Neem wat melk, eieren, suiker en maïzena en je maakt de lekkerste dingen. Denk aan crème brûlée en crème caramel maar ook bijvoorbeeld vanille vla, pudding, banketbakkersroom of vanillesaus maak je ermee. Het verschil zit ‘m in de hoeveelheden en … Lees verder

Mueslirepen

 |  1 reactie

’s Middags, zo rond een uurtje of vier begint mijn maag zich vaak flink te roeren. Een appel is lekker maar na een half uur laat mijn maag dan gewoon opnieuw van zich horen. Liever iets stevigers dus. Omdat snel … Lees verder

Zo bak je de perfecte taartbodem

 |  2 reacties

Zelf taart maken is superleuk om te doen. Je bepaalt zelf hoe de taart eruit ziet en waar je ‘m mee vult. Gewoon een mooie en lekkere taart of juist extravagant en over-the-top, je hebt het helemaal zelf in de … Lees verder

Dadel-notentaart

 |  4 reacties

Koekjes, taarten en gebak: ik ben er gek op. Niet alleen om te eten, het maken vind ik ook helemaal geweldig. Zeker als het iets bijzonders is of voor een speciale gelegenheid. Feestelijk gedecoreerde taarten bekleed met een laag goede … Lees verder

Oubliewafels

 |  Geen reacties

Je eigen twist geven aan een recept is leuk, super leuk zelfs, maar soms moet je ook niet moeilijk doen en gewoon direct naar vertrouwde bronnen grijpen. Met name bij het maken van koekjes en gebak val ik graag terug … Lees verder

Frambozengebakjes

 |  10 reacties

Als laatste recept voor de paas high tea heb ik vandaag frambozengebakjes voor je. Fris-zoete frambozenvulling tussen twee lagen chocoladetaart. Niet alleen erg lekker maar ook super mooi om te zien. Tijdens een high tea staat er doorgaans zoveel lekkers … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8