Header Overetengesproken.nl

Sneeuwster

 |  Geen reacties

Sneeuwster, je weet wel die lekkere taart met slagroom en advocaat en in het midden en een mooie ster die een beetje openstaat. Voor mij echt een taart van vroeger. Mijn moeder maakte ‘m regelmatig voor bij de koffie, heerlijk! … Lees verder

Gembercake

 |  2 reacties

Yes, vandaag weer een bakrecept! Gembercake dit keer. Heerlijk kruidig en licht tintelend door de gemberpoeder. De kaneel en gesneden stemgember geven een zacht en zoet tegenwicht. Kortom, echt een cake waarvan je nog snel even een extra plakje wegsnoept. … Lees verder

Kransekake

 |  Geen reacties

Kransekake is een Noorse lekkernij van gestapelde ringen amandelkoek die bij feestelijke gelegenheden op tafel komt. Ik kende de toren van gestapelde koeken van internet maar had er tot vorig jaar nog nooit eentje geproefd. Vorig jaar echter was mijn … Lees verder

Royal icing en glazuur

 |  8 reacties

Royal icing en glazuur lijken erg op elkaar. Beiden worden gebruikt voor decoratie van taarten, gebak en koekjes maar ze zijn beslist niet hetzelfde. In dit artikel leg ik je uit wat het verschil is, hoe je het maakt en … Lees verder

Speculaasbrokken

 |  Geen reacties

Sinds vorige week is Sinterklaas weer in het land. En dus doen we ons massaal tegoed aan speculaas, marsepein, taai-taai, peper- en kruidnoten. Ik ben gek op al die traditionele lekkernijen dus deze periode is wel aan mij besteed. Sterker, … Lees verder

Appelgalette

 |  5 reacties

Afgelopen weekend is de wintertijd weer ingegaan. Heerlijk vind ik dat! Ik ben gek op de zomer maar vind het ook super gezellig dat het ’s avonds weer wat vroeger donker is. Verwarming aan, kaarsjes aan en met een kop … Lees verder

Shortbread fingers

 |  4 reacties

Shortbread fingers, je weet wel, die dikke, rechthoekige Engelse zandkoekjes die te lekker zijn om vanaf te blijven! De bekendste zijn ongetwijfeld de Walkers Shortbread Fingers in de zwart/rode verpakking met de Schotse ruit. Maar zelfgemaakt zijn ze echt het allerlekkerst!! … Lees verder

Tarte Tropézienne

 |  Geen reacties

Als Brigitte Bardot voor de promotie van de film Et Dieu… créa la femme (1956) Saint-Tropez bezoekt is dat voor banketbakker Alexandre Micka reden een nieuw soort gebak te bedenken. Het werd een zacht briochebroodje met een vleugje fleur d’oranger … Lees verder

Banoffee pie

 |  6 reacties

Gister was ik jarig en daar hoort natuurlijk taart bij. Afgelopen week dus lekker aan de bak geweest. Dit keer maakte ik een banoffee pie. Een makkelijk te maken taart zeker als je de dulce de leche al klaar hebt … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8