Header Overetengesproken.nl

Banoffee pie

 |  2 reacties

Gister was ik jarig en daar hoort natuurlijk taart bij. Afgelopen week dus lekker aan de bak geweest. Dit keer maakte ik een banoffee pie. Een makkelijk te maken taart zeker als je de dulce de leche al klaar hebt … Lees verder

Dulce de leche

 |  Geen reacties

Dulce de leche is een heerlijk zoete karamelpasta gemaakt van melk. Traditioneel wordt het gemaakt van melk, suiker en wat bakpoeder. Dat laat je zachtjes en heel lang koken en uiteindelijk ontstaat er een mooie karamelpasta. Maar je kan het … Lees verder

Bananenbrood cakejes

 |  Geen reacties

Het beslag voor deze bananenbrood cakejes is net als muffinbeslag heel simpel te maken. Je roert wat ingrediënten met een vork los en klaar ben je. De basis van het beslag is natuurlijk banaan maar verder kan je volop variëren … Lees verder

Koningsdag soesjes

 |  Geen reacties

Over een paar dagen is het weer Koningsdag en dat betekent genieten van een vrije dag. En dan maak ik het graag gezellig met wat lekkers bij de koffie. Om in de sfeer van de dag te blijven heb ik … Lees verder

Paasbonbons

 |  Geen reacties

Bonbons maken is leuk om te doen. Het is hier en daar misschien even wat kliederen maar moeilijk is het niet. Toen ik vorige week bij Xenos een chocoladevorm voor Paaseieren zag liggen kon ik het dan ook niet laten … Lees verder

Citroencake

 |  Geen reacties

Cake maken is echt super simpel. Gelijke hoeveelheden boter, suiker, eieren en zelfrijzend bakmeel verwerken volgens recept en bakken op 160ºC. Resultaat: een heerlijk luchtige cake. Zorg dus dat je een rechthoekig cakeblik in huis hebt en je hoeft nooit … Lees verder

Amandelmeel

 |  Geen reacties

Laatst stond ik bij het schap met bakproducten toen een mevrouw mij aansprak en vroeg of ik wist wat amandelmeel was en waar ze dat kon vinden. Haar dochter (10 jaar) had samen met een vriendinnetje bedacht dat ze macarons … Lees verder

Kaneelvlinders

 |  Geen reacties

Onverwacht visite of gewoon ineens trek in een lekker vers koekje? Deze kaneelvlinders heb je in een mum van tijd op tafel staan. Extra lekker als ze nog net een beetje warm zijn maar ook afgekoeld zijn ze heerlijk bros … Lees verder

Banketstaaf

 |  Geen reacties

December vind ik misschien wel de lekkerste maand van het jaar. Niet dat we in de rest van het jaar gebrek hebben aan lekkers maar december spant natuurlijk wel de kroon. Het begint met Sinterklaaslekkernijen, daarna de Kerstdagen met gezellig … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7