Header Overetengesproken.nl

Klassieke of moscovische tulband

 |  2 reacties

Een tulband mag wat mij betreft niet ontbreken met Kerst. Die heerlijk zachte cake gevuld met vruchtjes en rozijnen en een dun laagje poedersuiker erover is natuurlijk ook een echte klassieker. Ik ben er echt gek op en maak ‘m … Lees verder

Marsepein

 |  6 reacties

Ook al is marsepein tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar het blijft voor mij een echte Sinterklaas klassieker. Ik kan me nog zo goed herinneren dat we vroeg naast een speculaaspop en chocoladeletter ook altijd een marsepeinen appel, sinaasappel of … Lees verder

Speculaas spritsen

 |  2 reacties

Speculaas, taai taai, kruidnoten, marsepein, borstplaat, het zijn de bekende lekkernijen die je met Sinterklaasavond op tafel zet. Dit jaar wilde ik eens iets anders, maar wat? Tijdens het bakken van een portie spritsen bedacht ik dat speculaaskruiden door het … Lees verder

Dennekoeken

 |  37 reacties

Als kind ging ik ’s zomers zwemmen in het openluchtzwembad Crailoo in Hilversum. Met mooi weer was het daar heerlijk toeven. Je kon er zwemmen, zonnebaden en er was natuurlijk een loket waar je wat lekkers kon kopen. Nog niet … Lees verder

Basisrecept voor soezen

 |  17 reacties

Slagroomsoezen, moorkoppen, bananensoezen, eclairs of open soezen. Eigenlijk iedereen is er wel gek op. En het leuke is dat je al dit lekkers met slechts één basisrecept maakt. Daarom deel ik vandaag het basisrecept voor soezen met je. Leef je … Lees verder

Vruchten-noten repen

 |  2 reacties

’s Middags heb ik altijd trek in een tussendoortje. Het interval tussen lunch en avondmaaltijd is gewoon te groot voor mij. De ene keer pak ik een boterham, de andere keer een appel en soms een mueslireep. De laatste tijd … Lees verder

Sinaasappeltaart

 |  5 reacties

Wie jarig is trakteert. En dus maakte ik afgelopen weekend deze mooie sinaasappeltaart. Heerlijk frisse sinaasappelbavarois met een laagje sinaasappelgelei op een krokante shortbread bodem. Voor wat extra stevigheid had ik er een cakelaagje gedrenkt in Licor 43 in verstopt. … Lees verder

Tartelettes van Petit Gâteau

 |  4 reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kleine taartjes kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Er staat zóveel lekkers in het boek dat het nog best moeilijk was een keuze te maken. Uiteindelijk … Lees verder

Boterkoek

 |  Geen reacties

Een goudbruine bovenzijde met een heerlijk zachte en smeuïge binnenkant, dat is hoe boterkoek hoort te zijn. Comfort food optima forma! Elke keer als ik ergens een stukje eet neem ik me voor snel weer eens zelf aan de slag … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 9