Header Overetengesproken.nl

Stroopwafeltaart

 |  Geen reacties

Afgelopen weken wilde ik graag weer eens een nieuwe taart maken maar de inspiratie liet het wat afweten. En dus werd er geen taart gebakken in huize Overetengesproken.nl. Toen ik afgelopen maandag na afloop van een persevent bij Princess traveller … Lees verder

Millionaire’s shortbread

 |  Geen reacties

Een brosse bodem van roomboter koek, zachte karamel en een rijke laag pure chocolade. Heb ik je aandacht? Dit recept wil je namelijk maken, het is zó lekker! Hoewel het millionaire”s shortbread heet is het alsof je een stuk twix … Lees verder

Madeleines

 |  Geen reacties

Soms maak je een recept regelmatig om het daarna een hele tijd te vergeten. Zo gaat dat bij mij doorgaans met mijn recept voor madeleines. Maar zodra ik die heerlijke cakejes weer een keer heb gemaakt verbaas ik me erover … Lees verder

Jan Hagel koekjes

 |  Geen reacties

Er gaan tijden voorbij dat ik ze niet eet maar als ik dan weer eens Jan Hagel koekjes heb, ohhh, dan kan ik er niet vanaf blijven. Heerlijk bros en vol van smaak door de amandelen en lekker wat kaneel. … Lees verder

Appeltaartjes

 |  1 reactie

Jarenlang bakte ik graag appeltaarten. Tot er een paar jaar terug de klad in is gekomen. Waarom? Geen idee. Ik bakte gewoon geen appeltaart meer. Onlangs beloofde ik Michel om er toch weer eens eentje te bakken. Terwijl ik de ingrediënten … Lees verder

Gezouten karamel

 |  Geen reacties

Karamel is zo ontzettend veelzijdig. Afhankelijk van de dikte gebruik je het als saus of snij je er blokjes van. Maar je kan ook volop variëren met de smaak. Voeg wat smaakmakers toe en je geeft de karamel een persoonlijke … Lees verder

Klassieke of moscovische tulband

 |  2 reacties

Een tulband mag wat mij betreft niet ontbreken met Kerst. Die heerlijk zachte cake gevuld met vruchtjes en rozijnen en een dun laagje poedersuiker erover is natuurlijk ook een echte klassieker. Ik ben er echt gek op en maak ‘m … Lees verder

Marsepein

 |  6 reacties

Ook al is marsepein tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar het blijft voor mij een echte Sinterklaas klassieker. Ik kan me nog zo goed herinneren dat we vroeg naast een speculaaspop en chocoladeletter ook altijd een marsepeinen appel, sinaasappel of … Lees verder

Speculaas spritsen

 |  2 reacties

Speculaas, taai taai, kruidnoten, marsepein, borstplaat, het zijn de bekende lekkernijen die je met Sinterklaasavond op tafel zet. Dit jaar wilde ik eens iets anders, maar wat? Tijdens het bakken van een portie spritsen bedacht ik dat speculaaskruiden door het … Lees verder

1 2 3 4 5 6 9