Header Overetengesproken.nl

Cranberry cake

 |  Geen reacties

Kerst en cranberries, een klassieke combinatie. Cranberry compôte, jam of saus het mag eigenlijk niet ontbreken bij de kerstdis. Dit keer had ik zin in wat variatie en maakte ik een cranberry cake. Super simpel want meer dan het door … Lees verder

Mini pecan-cheesecake

 |  3 reacties

Na Kleine taartjes en Hartige kleine taartjes keek ik erg uit naar nummer drie in de reeks: Nog meer kleine taartjes. En wat heeft Meike Schaling het weer waargemaakt. Nog meer kleine taartjes gaat een stapje verder en leert je … Lees verder

Bakken met kinderen: chocoladetaart

 |  2 reacties

Kreeg ik eind juli ineens een appje van mijn nichtje (10 jr) uit Noorwegen: ‘Hallo tante. Ik heb een wens… Ik wil heel graag met jou bakken.’ Nou meid, dat gaan we regelen dacht ik. En dus maakten we een … Lees verder

Texelse korstjes met gember en naturel

 |  Geen reacties

Dit weekend had eigenlijk Texel Culinair moeten plaatsvinden. Helaas heeft de organisatie moeten besluiten dat het evenement vanwege COVID-19 niet door kan gaan. Om niet een heel jaar te hoeven wachten wordt er op 12 en 13 maart 2021 een … Lees verder

Snelle no bake mini banoffee pie

 |  2 reacties

Herken je dat, ineens zin hebben in iets lekkers bij de koffie of thee. En nee dan bedoel ik niet een koekje of een biscuitje maar echt even een kleine traktatie. Gewoon omdat je zo hard hebt gewerkt, een succesje … Lees verder

Citroen tartelettes

 |  Geen reacties

Citroenen, ik heb ze standaard in huis en gebruik ze veel. Een paar druppels sap over een stukje gebakken vis of in een dressing. Om lemon curd te maken, gesneden banaan, appel en avocado mee in te wrijven zodat ze … Lees verder

Labneh met abrikozenjam

 |  Geen reacties

Labneh kende ik vooral als hartige dip. Afgetopt met harissa, dukkah, olijfolie, tuinkruiden of wat je ook maar voor lekkers verzint. Toen ik onlangs labneh met marmelade proefde ging ik gelijk voor de bijl. Labneh maken is echt kinderspel dus … Lees verder

Piña colada curd

 |  Geen reacties

Piña colada curd gebruikte ik laatst al eens als vulling in tartelettes. Echt een superlekkere curd en heel makkelijk te maken. Zeker als je de kant en klare cupjes Fruit Fusions van Del Monte gebruikt. Maar wat als je die niet … Lees verder

Paaskoekjes met ganache

 |  Geen reacties

Voor feestelijke gelegenheden maak ik altijd graag iets lekkers. Een koekje, taart of bijvoorbeeld een borrelhapje. Met de paasdagen is advocaat natuurlijk favoriet. Voorgaande jaren heb ik ook schattige paaskuikens, bloemen en nestjes van meringue gemaakt. Die laatste 2 vulde … Lees verder

1 2 3 4 9