Header Overetengesproken.nl

Mini tartelettes met piña colada curd

 |  2 reacties

Gebak, koekjes en bonbons zijn wel aan mijn besteed. Ik ben er gek op. Helemaal fantastisch vind ik als het lekkers in mini formaat wordt geserveerd. Kan ik zonder keuzestress lekker veel smaken proeven. Daarom deel ik vandaag een recept … Lees verder

Truffels met tabasco, zwarte knoflook en kaneel

 |  2 reacties

Tabasco is sinds jaar en dag een vaste waarde in mijn keukenkastje. Ideaal om een gerecht snel een vleugje pit mee te geven. Dat er naast de rode tabasco nog 3 andere smaken pepersaus zijn wist ik eerlijk gezegd niet. … Lees verder

Plaatcake met blauwe bessen

 |  4 reacties

Tijdens de Culiperslunch 2019 kreeg ik van uitgeverij Carrera Culinair het nieuwste boek uit hun masterclass-reeks: Cakes van Rutger van den Broek. Ik heb zijn eerste boek Rutger Bakt, dat hij uitbracht nadat hij de allereerste winnaar van Heel Holland … Lees verder

Egyptische kunafa

 |  Geen reacties

Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder

Macarons gevuld met citroenganache

 |  Geen reacties

Macarons, ze stonden al heel lang bovenaan mijn to do-list en nu heb ik ze dan eindelijk een keer gebakken. Het was echt superleuk om ze te maken en oh boy, wat waren ze waanzinnig lekker. Dat ik niet eerder … Lees verder

Walnootkoekjes

 |  2 reacties

Als winnaar van Heel Holland Bakt mag je je eigen bakboek uitbrengen. Supertof natuurlijk. Onlangs was het zover en lanceerde Anna Yilmaz, winnaar van Heel Holland Bakt 2019, het 6e winnaarsboek uit. Onlangs vertelde ik je al over de lancering … Lees verder

Stroopwafeltaart

 |  Geen reacties

Afgelopen weken wilde ik graag weer eens een nieuwe taart maken maar de inspiratie liet het wat afweten. En dus werd er geen taart gebakken in huize Overetengesproken.nl. Toen ik afgelopen maandag na afloop van een persevent bij Princess traveller … Lees verder

Millionaire’s shortbread

 |  Geen reacties

Een brosse bodem van roomboter koek, zachte karamel en een rijke laag pure chocolade. Heb ik je aandacht? Dit recept wil je namelijk maken, het is zó lekker! Hoewel het millionaire”s shortbread heet is het alsof je een stuk twix … Lees verder

Madeleines

 |  Geen reacties

Soms maak je een recept regelmatig om het daarna een hele tijd te vergeten. Zo gaat dat bij mij doorgaans met mijn recept voor madeleines. Maar zodra ik die heerlijke cakejes weer een keer heb gemaakt verbaas ik me erover … Lees verder

1 2 3 4 8