Header Overetengesproken.nl

Citroen tartelettes

 |  Geen reacties

Citroenen, ik heb ze standaard in huis en gebruik ze veel. Een paar druppels sap over een stukje gebakken vis of in een dressing. Om lemon curd te maken, gesneden banaan, appel en avocado mee in te wrijven zodat ze … Lees verder

Labneh met abrikozenjam

 |  Geen reacties

Labneh kende ik vooral als hartige dip. Afgetopt met harissa, dukkah, olijfolie, tuinkruiden of wat je ook maar voor lekkers verzint. Toen ik onlangs labneh met marmelade proefde ging ik gelijk voor de bijl. Labneh maken is echt kinderspel dus … Lees verder

Piña colada curd

 |  Geen reacties

Piña colada curd gebruikte ik laatst al eens als vulling in tartelettes. Echt een superlekkere curd en heel makkelijk te maken. Zeker als je de kant en klare cupjes Fruit Fusions van Del Monte gebruikt. Maar wat als je die niet … Lees verder

Paaskoekjes met ganache

 |  Geen reacties

Voor feestelijke gelegenheden maak ik altijd graag iets lekkers. Een koekje, taart of bijvoorbeeld een borrelhapje. Met de paasdagen is advocaat natuurlijk favoriet. Voorgaande jaren heb ik ook schattige paaskuikens, bloemen en nestjes van meringue gemaakt. Die laatste 2 vulde … Lees verder

Mini tartelettes met piña colada curd

 |  2 reacties

Gebak, koekjes en bonbons zijn wel aan mijn besteed. Ik ben er gek op. Helemaal fantastisch vind ik als het lekkers in mini formaat wordt geserveerd. Kan ik zonder keuzestress lekker veel smaken proeven. Daarom deel ik vandaag een recept … Lees verder

Truffels met tabasco, zwarte knoflook en kaneel

 |  2 reacties

Tabasco is sinds jaar en dag een vaste waarde in mijn keukenkastje. Ideaal om een gerecht snel een vleugje pit mee te geven. Dat er naast de rode tabasco nog 3 andere smaken pepersaus zijn wist ik eerlijk gezegd niet. … Lees verder

Plaatcake met blauwe bessen

 |  8 reacties

Tijdens de Culiperslunch 2019 kreeg ik van uitgeverij Carrera Culinair het nieuwste boek uit hun masterclass-reeks: Cakes van Rutger van den Broek. Ik heb zijn eerste boek Rutger Bakt, dat hij uitbracht nadat hij de allereerste winnaar van Heel Holland … Lees verder

Egyptische kunafa

 |  Geen reacties

Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder

Macarons gevuld met citroenganache

 |  4 reacties

Macarons, ze stonden al heel lang bovenaan mijn to do-list en nu heb ik ze dan eindelijk een keer gebakken. Het was echt superleuk om ze te maken en oh boy, wat waren ze waanzinnig lekker. Dat ik niet eerder … Lees verder

1 2 3 4 8