Header Overetengesproken.nl

Frambozenclafoutis

met 2 reacties

Na een gezellig etentje vind ik het heerlijk om af te sluiten met een friszoet dessert. Een frambozenclafoutis met een bolletje vanille-ijs ernaast is makkelijk, lekker en ziet er geweldig uit. Ideaal dus. Clafoutis is een klassiek Frans gerecht uit de … Meer lezen

Fruit crumble

met Geen reacties

Warm fruit met een laagje kruimeldeeg ofwel fruit crumble: wie is daar nou niet gek op. En het mooie van dit dessert: het is makkelijk en je kan eindeloos variëren met smaken. Geschikt fruit is bijvoorbeeld appel, peer, perzik, pruimen, … Meer lezen

Rijstebrij

met 4 reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Meer lezen

Zomerse fruitsalade

met Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Meer lezen

Ile flottante

met Geen reacties

Patisserie en desserts, daar zijn de Fransen goed in. Een absolute favoriet van mij is de île flottante (drijvend eiland) of oeufs à la neige (sneeuweieren). Een heerlijk dessert van gepocheerd eiwitschuim en crème anglaise. Crème anglaise is wat de … Meer lezen

Drie in de pan

met 2 reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Meer lezen

Sinaasappelbavarois

met 2 reacties

Als we vroeger met de kerst bij opa en oma waren, kwamen er na het kerstdiner altijd 2 grote schalen bavarois op tafel. Een chipolatabavarois voor de volwassenen en een sinaasappelbavarois voor de kinderen. Iedereen mocht dan zelf opscheppen. En … Meer lezen

Chocolademousse met warme ananas

met Geen reacties

Al ver voordat de Spanjaarden Mexico ontdekten werd er door de Azteken veel chocolade gebruikt. Ze verwerkten de xocoatl tot een drank, de voorloper van onze chocolademelk. Om de xocoatl extra smaak te geven, voegden ze onder meer chilipeper toe. … Meer lezen

Suikervrije smoothie

met Geen reacties

Zonder toetje is mijn doordeweekse maaltijd niet compleet. Een pak vla of yoghurt uit de supermarkt is natuurlijk makkelijk, maar zit ook vol met suikers en andere toevoegingen. Dat kan dus gezonder! Bijvoorbeeld met deze suikervrije smoothie. Mijn favoriet is … Meer lezen

1 3 4 5 6