Header Overetengesproken.nl

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Ile flottante

 |  Geen reacties

Patisserie en desserts, daar zijn de Fransen goed in. Een absolute favoriet van mij is de île flottante (drijvend eiland) of oeufs à la neige (sneeuweieren). Een heerlijk dessert van gepocheerd eiwitschuim en crème anglaise. Crème anglaise is wat de … Lees verder

Drie in de pan

 |  Geen reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Lees verder

Sinaasappelbavarois

 |  2 reacties

Als we vroeger met de kerst bij opa en oma waren, kwamen er na het kerstdiner altijd 2 grote schalen bavarois op tafel. Een chipolatabavarois voor de volwassenen en een sinaasappelbavarois voor de kinderen. Iedereen mocht dan zelf opscheppen. En … Lees verder

Chocolademousse met warme ananas

 |  Geen reacties

Al ver voordat de Spanjaarden Mexico ontdekten werd er door de Azteken veel chocolade gebruikt. Ze verwerkten de xocoatl tot een drank, de voorloper van onze chocolademelk. Om de xocoatl extra smaak te geven, voegden ze onder meer chilipeper toe. … Lees verder

Suikervrije smoothie

 |  Geen reacties

Zonder toetje is mijn doordeweekse maaltijd niet compleet. Een pak vla of yoghurt uit de supermarkt is natuurlijk makkelijk, maar zit ook vol met suikers en andere toevoegingen. Dat kan dus gezonder! Bijvoorbeeld met deze suikervrije smoothie. Mijn favoriet is … Lees verder

1 2 3 4