Header Overetengesproken.nl

Aardbeien dessert voor Valentijnsdag

 |  Geen reacties

Liefde gaat door de maag zeggen ze. En dus maken we graag lekker eten voor de dierbaren om ons heen. Samen of met z’n allen genieten van een met zorg bereidde maaltijd geeft een hoop gezelligheid aan tafel. Speciaal voor … Lees verder

Frambozenclafoutis

 |  Geen reacties

Na een gezellig etentje vind ik het heerlijk om af te sluiten met een friszoet dessert. Een frambozenclafoutis met een bolletje vanille-ijs ernaast is makkelijk, lekker en ziet er geweldig uit. Ideaal dus. Clafoutis is een klassiek Frans gerecht uit de … Lees verder

Fruit crumble

 |  Geen reacties

Warm fruit met een laagje kruimeldeeg ofwel fruit crumble: wie is daar nou niet gek op. En het mooie van dit dessert: het is makkelijk en je kan eindeloos variëren met smaken. Geschikt fruit is bijvoorbeeld appel, peer, perzik, pruimen, … Lees verder

Rijstebrij

 |  Geen reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Lees verder

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Ile flottante

 |  Geen reacties

Patisserie en desserts, daar zijn de Fransen goed in. Een absolute favoriet van mij is de île flottante (drijvend eiland) of oeufs à la neige (sneeuweieren). Een heerlijk dessert van gepocheerd eiwitschuim en crème anglaise. Crème anglaise is wat de … Lees verder

Drie in de pan

 |  Geen reacties

Drie in de pan: een echt Oud-Hollands gerecht. Kleine, dikke pannenkoekjes die met z’n drieën tegelijk in de koekenpan worden gebakken. Heerlijk als warm tussendoortje, lunch of toetje. Mijn moeder bakte ze vroeger nog weleens voor ons. Dat was smullen! … Lees verder

Sinaasappelbavarois

 |  2 reacties

Als we vroeger met de kerst bij opa en oma waren, kwamen er na het kerstdiner altijd 2 grote schalen bavarois op tafel. Een chipolatabavarois voor de volwassenen en een sinaasappelbavarois voor de kinderen. Iedereen mocht dan zelf opscheppen. En … Lees verder

Chocolademousse met warme ananas

 |  Geen reacties

Al ver voordat de Spanjaarden Mexico ontdekten werd er door de Azteken veel chocolade gebruikt. Ze verwerkten de xocoatl tot een drank, de voorloper van onze chocolademelk. Om de xocoatl extra smaak te geven, voegden ze onder meer chilipeper toe. … Lees verder

1 2 3 4 5