Header Overetengesproken.nl

Watermeloen slush of granita

met 2 reacties

Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen … Meer lezen

Bavarois van Napolitaanse dropstaafjes

met 2 reacties

Een aantal weken terug ontving ik een uitnodiging voor een workshop ‘Koken met drop’. Onder leiding van twee chefs, die ook workshops verzorgen bij De Librije, zouden de deelnemers leren koken met Italiano drop. Mijn interesse was gewekt en ik … Meer lezen

Samenstellen van een perfect kaasplankje

met Geen reacties

Bij de borrel of als afsluiter van een gezellige maaltijd is een goed samengesteld kaasplankje wat mij betreft pure luxe. Bijpassend drankje erbij en het genieten kan beginnen. Hoewel ik er echt van hou heb ik zelf nog nooit een … Meer lezen

Chipolatabavarois

met Geen reacties

Chipolatabavarois is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn oma. Met Kerst en soms voor speciale gelegenheden maakte mijn oma een grote schaal chipolatabavarois. Ik heb vaak gekeken hoe ze dat maakte en vlak voordat ik het huis uitging ben ik … Meer lezen

Appelgalette

met 5 reacties

Afgelopen weekend is de wintertijd weer ingegaan. Heerlijk vind ik dat! Ik ben gek op de zomer maar vind het ook super gezellig dat het ’s avonds weer wat vroeger donker is. Verwarming aan, kaarsjes aan en met een kop … Meer lezen

Mango-banaan ijs

met Geen reacties

Het is nu maandagmiddag en ik hoor net dat voor komende vier dagen het Nationaal Hitteplan is afgekondigd. En terecht, het is echt tropisch warm. Het is tijdens dit soort dagen belangrijk vooral niet te lang in de volle zon … Meer lezen

Tiramisu

met 2 reacties

Eind jaren tachtig heb ik voor het eerst kennis gemaakt met tiramisu. Wat is dat toch een waanzinnig lekker toetje! Zacht, zoet en romig: de volmaakte guilty pleasure. Een vriendinnetje van de middelbare school heeft het destijds een keer gemaakt … Meer lezen

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

met Geen reacties

Vandaag maar weer eens een trip down memory lane: griesmeelpudding. Mijn moeder maakte die altijd in een porseleinen of aardewerken puddingvorm met bijbehorend bord om de pudding op te storten. Het storten van de pudding vond ik altijd een magisch … Meer lezen

Vanillevla

met 2 reacties

Wist je dat vanillevla maken helemaal niet moeilijk is? Kort door de bocht is het niet meer dan melk koken met wat eidooiers, suiker en een beetje maïzena voor de binding. Om er een echte vanillevla van te maken voeg … Meer lezen

1 2 3 4 5 6