Header Overetengesproken.nl

Vanilleroomijs

 |  Geen reacties

Zelf ijs maken is superleuk om te doen en als beloning eindig je met een schaal vol met het allerlekkerste ijs. Vandaag vertel ik hoe je zelf vanilleroomijs maakt. Het makkelijkst is het met een ijsmachine maar ook zonder zo’n … Lees verder

Oubliewafels

 |  Geen reacties

Je eigen twist geven aan een recept is leuk, super leuk zelfs, maar soms moet je ook niet moeilijk doen en gewoon direct naar vertrouwde bronnen grijpen. Met name bij het maken van koekjes en gebak val ik graag terug … Lees verder

Lemon curd

 |  8 reacties

Mijn liefde voor lemon curd is ontstaan toen ik een keer 2 eidooiers over had. Geen idee wat ik ermee zou doen. Omdat ik nog citroenen had liggen besloot ik maar eens lemon curd te proberen. Nog nooit eerder gemaakt, … Lees verder

Aardbeien dessert voor Valentijnsdag

 |  Geen reacties

Liefde gaat door de maag zeggen ze. En dus maken we graag lekker eten voor de dierbaren om ons heen. Samen of met z’n allen genieten van een met zorg bereidde maaltijd geeft een hoop gezelligheid aan tafel. Speciaal voor … Lees verder

Frambozenclafoutis

 |  Geen reacties

Na een gezellig etentje vind ik het heerlijk om af te sluiten met een friszoet dessert. Een frambozenclafoutis met een bolletje vanille-ijs ernaast is makkelijk, lekker en ziet er geweldig uit. Ideaal dus. Clafoutis is een klassiek Frans gerecht uit de … Lees verder

Fruit crumble

 |  Geen reacties

Warm fruit met een laagje kruimeldeeg ofwel fruit crumble: wie is daar nou niet gek op. En het mooie van dit dessert: het is makkelijk en je kan eindeloos variëren met smaken. Geschikt fruit is bijvoorbeeld appel, peer, perzik, pruimen, … Lees verder

Rijstebrij

 |  Geen reacties

Er zijn van die dagen dat je behoefte hebt aan cocoonen en comfort food. Gewoon lekker op de bank met een bord vol verwarmende, zoete verleiding. Ongetwijfeld heeft iedereen zo zijn eigen ultieme comfort food maar ik denk dan gelijk … Lees verder

Zomerse fruitsalade

 |  Geen reacties

Begin maart komen doorgaans weer de eerste Hollandse aardbeien in de winkels. Dan begint het bij mij altijd te kriebelen. Ik speur de groenteafdeling af want die eerste aardbeien wil ik echt niet missen! Waarom die eerste aardbeien zo speciaal … Lees verder

Ile flottante

 |  Geen reacties

Patisserie en desserts, daar zijn de Fransen goed in. Een absolute favoriet van mij is de île flottante (drijvend eiland) of oeufs à la neige (sneeuweieren). Een heerlijk dessert van gepocheerd eiwitschuim en crème anglaise. Crème anglaise is wat de … Lees verder

1 2 3 4 5