Header Overetengesproken.nl

Mango-banaan ijs

 |  Geen reacties

Het is nu maandagmiddag en ik hoor net dat voor komende vier dagen het Nationaal Hitteplan is afgekondigd. En terecht, het is echt tropisch warm. Het is tijdens dit soort dagen belangrijk vooral niet te lang in de volle zon … Lees verder

Tiramisu

 |  2 reacties

Eind jaren tachtig heb ik voor het eerst kennis gemaakt met tiramisu. Wat is dat toch een waanzinnig lekker toetje! Zacht, zoet en romig: de volmaakte guilty pleasure. Een vriendinnetje van de middelbare school heeft het destijds een keer gemaakt … Lees verder

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

 |  Geen reacties

Vandaag maar weer eens een trip down memory lane: griesmeelpudding. Mijn moeder maakte die altijd in een porseleinen of aardewerken puddingvorm met bijbehorend bord om de pudding op te storten. Het storten van de pudding vond ik altijd een magisch … Lees verder

Vanillevla

 |  2 reacties

Wist je dat vanillevla maken helemaal niet moeilijk is? Kort door de bocht is het niet meer dan melk koken met wat eidooiers, suiker en een beetje maïzena voor de binding. Om er een echte vanillevla van te maken voeg … Lees verder

Yoghurtbavarois met mango topping

 |  2 reacties

Een lekker dessert als afsluiter van een etentje: ik hou er altijd plaats voor. Deze yoghurtbavarois met mango topping is lekker fris en niet zwaar. Lekker na een copieus diner in de winter maar ook super lekker na een gezellige … Lees verder

Chocolade meringue met hazelnoot en frambozenroom

 |  Geen reacties

Als ik een etentje plan gebeurt het mij vaak dat ik het dessert al in gedachten heb terwijl ik het voor- en hoofdgerecht nog moet bedenken. Toen ik ging zitten om het kerstdiner 2016 samen te stellen zag ik direct … Lees verder

Brusselse appels

 |  4 reacties

Dinsdag, tijdens het boodschappen doen, zag ik de eerste goudreinetten weer liggen. Dan is het voor mij echt herfst en tijd voor appeltaart en ander lekkers waar je moesappels voor gebruikt. Bijvoorbeeld de Brusselse appels van vandaag: een heerlijk zoet … Lees verder

Flan pâtissier

 |  21 reacties

Neem wat melk, eieren, suiker en maïzena en je maakt de lekkerste dingen. Denk aan crème brûlée en crème caramel maar ook bijvoorbeeld vanille vla, pudding, banketbakkersroom of vanillesaus maak je ermee. Het verschil zit ‘m in de hoeveelheden en … Lees verder

Aardbeien-yoghurtijs

 |  Geen reacties

Het is inmiddels juli maar met de zomer wil het nog niet vlotten. Nu en dan is er wel zon maar een langere periode met zomerse dagen zou ik zo langzamerhand wel erg lekker vinden. Stiekem hoop ik komende maand de nodige … Lees verder

1 2 3 4 5