Header Overetengesproken.nl

Bavarois van Napolitaanse dropstaafjes

 |  2 reacties

Een aantal weken terug ontving ik een uitnodiging voor een workshop ‘Koken met drop’. Onder leiding van twee chefs, die ook workshops verzorgen bij De Librije, zouden de deelnemers leren koken met Italiano drop. Mijn interesse was gewekt en ik … Lees verder

Samenstellen van een perfect kaasplankje

 |  Geen reacties

Bij de borrel of als afsluiter van een gezellige maaltijd is een goed samengesteld kaasplankje wat mij betreft pure luxe. Bijpassend drankje erbij en het genieten kan beginnen. Hoewel ik er echt van hou heb ik zelf nog nooit een … Lees verder

Chipolatabavarois

 |  Geen reacties

Chipolatabavarois is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn oma. Met Kerst en soms voor speciale gelegenheden maakte mijn oma een grote schaal chipolatabavarois. Ik heb vaak gekeken hoe ze dat maakte en vlak voordat ik het huis uitging ben ik … Lees verder

Appelgalette

 |  5 reacties

Afgelopen weekend is de wintertijd weer ingegaan. Heerlijk vind ik dat! Ik ben gek op de zomer maar vind het ook super gezellig dat het ’s avonds weer wat vroeger donker is. Verwarming aan, kaarsjes aan en met een kop … Lees verder

Mango-banaan ijs

 |  Geen reacties

Het is nu maandagmiddag en ik hoor net dat voor komende vier dagen het Nationaal Hitteplan is afgekondigd. En terecht, het is echt tropisch warm. Het is tijdens dit soort dagen belangrijk vooral niet te lang in de volle zon … Lees verder

Tiramisu

 |  2 reacties

Eind jaren tachtig heb ik voor het eerst kennis gemaakt met tiramisu. Wat is dat toch een waanzinnig lekker toetje! Zacht, zoet en romig: de volmaakte guilty pleasure. Een vriendinnetje van de middelbare school heeft het destijds een keer gemaakt … Lees verder

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

 |  Geen reacties

Vandaag maar weer eens een trip down memory lane: griesmeelpudding. Mijn moeder maakte die altijd in een porseleinen of aardewerken puddingvorm met bijbehorend bord om de pudding op te storten. Het storten van de pudding vond ik altijd een magisch … Lees verder

Vanillevla

 |  2 reacties

Wist je dat vanillevla maken helemaal niet moeilijk is? Kort door de bocht is het niet meer dan melk koken met wat eidooiers, suiker en een beetje maïzena voor de binding. Om er een echte vanillevla van te maken voeg … Lees verder

Yoghurtbavarois met mango topping

 |  Geen reacties

Een lekker dessert als afsluiter van een etentje: ik hou er altijd plaats voor. Deze yoghurtbavarois met mango topping is lekker fris en niet zwaar. Lekker na een copieus diner in de winter maar ook super lekker na een gezellige … Lees verder

1 2 3 4