Egyptische kunafa
Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder
Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder
Hier thuis zijn wij gek op panna cotta maar we houden ook van variatie. Daarom heb ik met de Pasen in het vooruitzicht een superleuke en lekkere variant op de traditionele vanille panna cotta gemaakt. Geïnpireerd door de golden latte die ik … Lees verder
Hangop, het is misschien wel zo oud als de weg naar Rome maar het wordt nog altijd veel gegeten. En terecht, het is zo lekker. Hangop maak je door yoghurt in een kaasdoek of theedoek te laten uitlekken. Na 8 … Lees verder
Karamel is zo ontzettend veelzijdig. Afhankelijk van de dikte gebruik je het als saus of snij je er blokjes van. Maar je kan ook volop variëren met de smaak. Voeg wat smaakmakers toe en je geeft de karamel een persoonlijke … Lees verder
Tutti frutti is altijd een ware traktatie. Gedroogd is het lekker om af en toe een vrucht van te snoepen en daarmee de snelle trek te stillen. Geweld worden de vruchten heerlijk zacht en zoet en krijg je er ook … Lees verder
Panna cotta of gekookte room is een super simpel Italiaans dessert. Heerlijk zacht en romig met echte vanille. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en het kan eigenlijk niet mislukken. Het belangrijkst is vooral niet teveel gelatine te gebruiken. Panna … Lees verder
Kinderen zijn er gek op: slush of slush puppie: geschaafd ijs met felgekleurde siroop. Met warm weer zal het best heel verkoelend zijn maar al die felle kleurstoffen spreken mij echt niet aan. Ik maak liever een gezondere versie: watermeloen … Lees verder
Een aantal weken terug ontving ik een uitnodiging voor een workshop ‘Koken met drop’. Onder leiding van twee chefs, die ook workshops verzorgen bij De Librije, zouden de deelnemers leren koken met Italiano drop. Mijn interesse was gewekt en ik … Lees verder
Bij de borrel of als afsluiter van een gezellige maaltijd is een goed samengesteld kaasplankje wat mij betreft pure luxe. Bijpassend drankje erbij en het genieten kan beginnen. Hoewel ik er echt van hou heb ik zelf nog nooit een … Lees verder