Header Overetengesproken.nl

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

 |  Geen reacties

Zacht en romig yoghurtijs met krokante stukjes chocolade en de fijne smaak van aardbeien. Door het gebruik van Skyr naturel (0% vet, extra veel eiwit) en weinig suiker kan je met een gerust hart genieten van dit lekkere ijs. Heb … Lees verder

Labneh met abrikozenjam

 |  Geen reacties

Labneh kende ik vooral als hartige dip. Afgetopt met harissa, dukkah, olijfolie, tuinkruiden of wat je ook maar voor lekkers verzint. Toen ik onlangs labneh met marmelade proefde ging ik gelijk voor de bijl. Labneh maken is echt kinderspel dus … Lees verder

Piña colada curd

 |  Geen reacties

Piña colada curd gebruikte ik laatst al eens als vulling in tartelettes. Echt een superlekkere curd en heel makkelijk te maken. Zeker als je de kant en klare cupjes Fruit Fusions van Del Monte gebruikt. Maar wat als je die niet … Lees verder

5 feestelijke desserts

 |  Geen reacties

Een etentje zonder toetje is voor mij niet compleet. Door de weeks eet ik graag een schaaltje (Griekse) yoghurt met dadelsiroop of ik pureer yoghurt in de blender met wat vers fruit. Na een etentje mag het van mij van … Lees verder

Peer met sabayon en amandelschaafsel

 |  Geen reacties

Soms vallen gerechten je ineens in. Dat had ik toen ik laatst Sweet sensation peren ontving. In eerste instantie dacht ik: lekker, die verwerk ik wel in een smoothie. En toen ineens ging er bij mij een lampje branden. Ik … Lees verder

Egyptische kunafa

 |  Geen reacties

Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder

Golden panna cotta

 |  Geen reacties

Hier thuis zijn wij gek op panna cotta maar we houden ook van variatie. Daarom heb ik met de Pasen in het vooruitzicht een superleuke en lekkere variant op de traditionele vanille panna cotta gemaakt. Geïnpireerd door de golden latte die ik … Lees verder

Hangop op Nederlandse en Indiase wijze

 |  4 reacties

Hangop, het is misschien wel zo oud als de weg naar Rome maar het wordt nog altijd veel gegeten. En terecht, het is zo lekker. Hangop maak je door yoghurt in een kaasdoek of theedoek te laten uitlekken. Na 8 … Lees verder

Gezouten karamel

 |  Geen reacties

Karamel is zo ontzettend veelzijdig. Afhankelijk van de dikte gebruik je het als saus of snij je er blokjes van. Maar je kan ook volop variëren met de smaak. Voeg wat smaakmakers toe en je geeft de karamel een persoonlijke … Lees verder

1 2 3 4 5