Header Overetengesproken.nl

Mini pecan-cheesecake

 |  3 reacties

Na Kleine taartjes en Hartige kleine taartjes keek ik erg uit naar nummer drie in de reeks: Nog meer kleine taartjes. En wat heeft Meike Schaling het weer waargemaakt. Nog meer kleine taartjes gaat een stapje verder en leert je … Lees verder

Kokos panna cotta

 |  4 reacties

Jullie weten inmiddels dat een maaltijd voor mij niet compleet is zonder toetje. Doordeweeks een schaaltje (fruit)yoghurt en in het weekend vind ik een stukje pudding of wat hangop heel erg lekker. Voor een etentje pak ik graag iets meer … Lees verder

Pancakes met wortel, appel en gember

 |  Geen reacties

Herken je dat: je staat op en hebt zin in een lekker ontbijt. Tegelijkertijd hou je jezelf voor dat je de dag goed en gezond wilt beginnen. Dan heb ik goed nieuws voor je! Deze pancakes met wortel, appel en … Lees verder

Yoghurtijs met chocolade en aardbeien

 |  Geen reacties

Zacht en romig yoghurtijs met krokante stukjes chocolade en de fijne smaak van aardbeien. Door het gebruik van Skyr naturel (0% vet, extra veel eiwit) en weinig suiker kan je met een gerust hart genieten van dit lekkere ijs. Heb … Lees verder

Labneh met abrikozenjam

 |  Geen reacties

Labneh kende ik vooral als hartige dip. Afgetopt met harissa, dukkah, olijfolie, tuinkruiden of wat je ook maar voor lekkers verzint. Toen ik onlangs labneh met marmelade proefde ging ik gelijk voor de bijl. Labneh maken is echt kinderspel dus … Lees verder

Piña colada curd

 |  Geen reacties

Piña colada curd gebruikte ik laatst al eens als vulling in tartelettes. Echt een superlekkere curd en heel makkelijk te maken. Zeker als je de kant en klare cupjes Fruit Fusions van Del Monte gebruikt. Maar wat als je die niet … Lees verder

5 feestelijke desserts

 |  Geen reacties

Een etentje zonder toetje is voor mij niet compleet. Door de weeks eet ik graag een schaaltje (Griekse) yoghurt met dadelsiroop of ik pureer yoghurt in de blender met wat vers fruit. Na een etentje mag het van mij van … Lees verder

Peer met sabayon en amandelschaafsel

 |  Geen reacties

Soms vallen gerechten je ineens in. Dat had ik toen ik laatst Sweet sensation peren ontving. In eerste instantie dacht ik: lekker, die verwerk ik wel in een smoothie. En toen ineens ging er bij mij een lampje branden. Ik … Lees verder

Egyptische kunafa

 |  Geen reacties

Vakantie, wat heb ik daar zin in. Lekker naar Zuid-Frankrijk of het door ons zo geliefde Midden-Oosten en dan in het bijzonder Egypte. Door de ziekte van onze Zara en Zazu lukte het ‘t afgelopen jaar niet om er even … Lees verder

1 2 3 4 5