Header Overetengesproken.nl

Kip dim sum

 |  Geen reacties

Kip dim sum of siu mai, je weet wel, die kleine, gestoomde Chinese hapjes in bamboe mandjes. lk ben er gek op maar dacht altijd dat ze moeilijk te maken zouden zijn. Niet dus. En toen ik onlangs bij de … Lees verder

Vegetarische cottage pie

 |  2 reacties

Nadat ik onlangs het recept voor jachtschotel op de site plaatste kreeg ik de vraag of er ook vegetarische varianten van dit soort ovenschotels zijn. Nou, die zijn er zeker. Bijvoorbeeld de vegetarische cottage pie van vandaag. Een heerlijk gerecht … Lees verder

Kibbeling

 |  4 reacties

Laatst zag ik zulke mooie kabeljauwhaasjes liggen bij AH dat ik ter plekke besloot weer eens kibbeling te maken. Natuurlijk kan je ook goedkopere witvis zoals koolvis, wijting of heek gebruiken maar kabeljauw vind ik toch wel het allerlekkerst. En … Lees verder

Jachtschotel

 |  Geen reacties

Sucadelappen, schouderlappen, riblappen, magere runderlappen: je maakt er het lekkerste stoofvlees mee. Vlees bestrooien met zout en peper, boter verhitten, vlees dichtschroeien, vocht en smaakmakers toevoegen en stoven maar. Heel zachtjes en urenlang. En ondertussen vult je huis zich met … Lees verder

Lasagne van courgette

 |  Geen reacties

Met lasagne kan je alle kanten op. De klassieker is gevuld met bolognese- en bechamelsaus maar met spinazie en cottage cheese of bijvoorbeeld vis en een roomsaus zet je ook een heerlijke lasagne op tafel. De variatie hoef je natuurlijk niet alleen in … Lees verder

Spaghetti aglio e olio

 |  Geen reacties

Vandaag, maandag 12 september, geniet ik volop van de zomer. De lucht is mooi blauw met hier en daar een schapenwolkje en buiten is het inmiddels ruim 30°. Op vakantie in Italië? Zou ik wel willen maar nee, gewoon lekker … Lees verder

Parmigiana di melanzane

 |  Geen reacties

Eind juni gaf ik je het recept voor melanzane alle Parmigiana. Zoals ik toen al schreef heb ik twee verschillende recepten voor deze Italiaanse aubergineschotel. Vandaag deel ik recept nummer twee met je. Om de recepten uit elkaar te houden … Lees verder

Carpaccio wraps

 |  4 reacties

Terwijl ik dit schrijf hebben we in Nederland (lokaal) een hittegolf te pakken. Reden genoeg dus om een Mediterraan tempo aan te houden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en … Lees verder

Glass noodles met ei en groente

 |  Geen reacties

Laatst heb ik springrolls gemaakt maar was ik helemaal vergeten dat ik voor de vulling glass noodles had gekocht. Dus afgelopen week maar een lekkere maaltijd met noodles gemaakt. Het fijne van noodles is dat je er alle kanten mee … Lees verder

1 6 7 8 9 10 11 12 14