Header Overetengesproken.nl

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik … Lees verder

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en … Lees verder

Kip cordon bleu

 |  Geen reacties

Een grote vleeseter ben ik niet maar als ik dan vlees eet wil ik graag eerlijke en pure smaken op mijn bord. Dat betekent voor mij vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, biologisch dus. En goede, smaakvolle … Lees verder

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  2 reacties

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden … Lees verder

Rosbief met siroop van rode port

 |  Geen reacties

Vandaag een klassieker met een kleine twist: rosbief met siroop van rode port. Traditioneel is rosbief gekruid met zout en peper maar dit keer gebruikte ik ook za’atar. De kruiden laten het vlees heerlijk ruiken en geven het net even … Lees verder

Hartige strudel met paddestoelen

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een vegetarisch hoofdgerecht voor je: hartige strudel met paddestoelen walnoot en Italiaanse kazen op een bedje van gekarameliseerde uien. Super smaakvol met een mooie structuur en bite. Echt een feestelijk gerecht voor tijdens een etentje. Vegetarisch eten … Lees verder

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden

 |  Geen reacties

Een willekeurige doordeweekse dag en je loopt te denken: wat zal ik vanavond nu weer eens eten. Herkenbaar? Mij gebeurt het in elk geval regelmatig. Doperwten is dan niet het eerste waar ik aan denk. Sterker nog, eigenlijk vind ik … Lees verder

Pompoenrisotto

 |  Geen reacties

Jaren terug verbleven we een week in het Hilton Old Town hotel in Praag. Het toeval wilde dat Gordon Ramsay net daarvoor een vestiging van zijn restaurant Maze had geopend in Praag. En jawel, dat was gevestigd in ons hotel. … Lees verder

1 5 6 7 8 9 10 11 14