Header Overetengesproken.nl

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Kabeljauw in een krokant jasje

 |  3 reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen … Lees verder

Taco’s

 |  Geen reacties

Lekker met je handen eten kan heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld bij het eten van taco’s. Knapperige taco’s met mes en vork eten staat natuurlijk netjes en kan ook heus wel maar is het ook lekker? Ik vind van niet. Taco’s … Lees verder

Vegetarische moussaka

 |  2 reacties

Voor niet-vegetariërs is het vaak best lastig om vegetarisch te koken als ze een keer vegetariërs te eten krijgen. Vandaag laat ik je zien dat niet moeilijk is om een recept met gehakt om te toveren tot een lekker vegetarisch … Lees verder

Slow roasted rosbief

 |  2 reacties

Afgelopen december plaatse ik het recept voor rosbief met rode portsiroop. De rosbief bereidde ik toen volgens de snelle methode. Ofwel op hoge temperatuur in de oven. Maar gebraad kan je ook op relatief lage temperatuur bereiden. De bereidingstijd kan … Lees verder

Moussaka

 |  Geen reacties

De Grieken weten wel wat lekker is: tzatziki, spanakopita, ravani en ga zo maar door. Het is er nog niet van gekomen om in Griekenland op vakantie te gaan maar het lekkere Griekse eten zou een goede reden zijn om … Lees verder

Snelle tomatensoep

 |  Geen reacties

Voor tomatensoep ben ik altijd te porren. Gemaakt van verse, zongerijpte tomaten en een rijk bouquet garni is natuurlijk het allerlekkerst maar 1) tomaten zijn niet het hele jaar door op hun best en 2) soms ontbreekt me gewoon de … Lees verder

Ratatouille uit de oven

 |  Geen reacties

Zo aan het einde van de winter kan ik zomaar ineens zin hebben in zomers eten. Even geen stamppotten of andere winterkost maar lekker licht en kleurrijk voedsel waar je vrolijk van wordt. Een tafel vol tapas, salade en vers brood of een … Lees verder

Pannenkoeken

 |  Geen reacties

Morgen is het Aswoensdag: het begin van de katholieke vastenperiode. De avond ervoor wordt traditioneel vastenavond gevierd. Van oudsher maak je die avond het laatste vet op dat je nog in huis hebt. Het zou immers zonde zijn om dat … Lees verder

1 4 5 6 7 8 9 10 14