Header Overetengesproken.nl

Moussaka

 |  Geen reacties

De Grieken weten wel wat lekker is: tzatziki, spanakopita, ravani en ga zo maar door. Het is er nog niet van gekomen om in Griekenland op vakantie te gaan maar het lekkere Griekse eten zou een goede reden zijn om … Lees verder

Snelle tomatensoep

 |  Geen reacties

Voor tomatensoep ben ik altijd te porren. Gemaakt van verse, zongerijpte tomaten en een rijk bouquet garni is natuurlijk het allerlekkerst maar 1) tomaten zijn niet het hele jaar door op hun best en 2) soms ontbreekt me gewoon de … Lees verder

Ratatouille uit de oven

 |  Geen reacties

Zo aan het einde van de winter kan ik zomaar ineens zin hebben in zomers eten. Even geen stamppotten of andere winterkost maar lekker licht en kleurrijk voedsel waar je vrolijk van wordt. Een tafel vol tapas, salade en vers brood of een … Lees verder

Pannenkoeken

 |  Geen reacties

Morgen is het Aswoensdag: het begin van de katholieke vastenperiode. De avond ervoor wordt traditioneel vastenavond gevierd. Van oudsher maak je die avond het laatste vet op dat je nog in huis hebt. Het zou immers zonde zijn om dat … Lees verder

Viskoekjes

 |  Geen reacties

Bij de Thai bestel ik altijd viskoekjes. Héérlijk. Nadat ik vorige week rode currypasta had gemaakt kon ik het niet laten nu eindelijk eens zelf viskoekjes te maken. Standaard eet ik ze met een dipsausje op basis van zoete chilisaus … Lees verder

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik … Lees verder

Maaltijdsalade met rucola en courgette

 |  Geen reacties

Als lunch eet ik graag een salade. Ik vind het een lekkere en makkelijke manier om extra groente te eten. Soms gebruik ik daarvoor restjes die ik toch nog in de koelkast heb liggen. Soms haal ik de groente en … Lees verder

Kip cordon bleu

 |  Geen reacties

Een grote vleeseter ben ik niet maar als ik dan vlees eet wil ik graag eerlijke en pure smaken op mijn bord. Dat betekent voor mij vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, biologisch dus. En goede, smaakvolle … Lees verder

Cannelloni met spinazie en ricotta

 |  2 reacties

Vandaag heb ik weer een lekker pastarecept voor jullie. Dit keer gevulde pastabuisjes of cannelloni met spinazie en ricotta in een lekkere tomatensaus. Voor dit recept heb ik mini cannelloni gebruikt maar je kan ook grote cannelloni gebruiken. Mini cannelloni worden … Lees verder

1 4 5 6 7 8 9 10 13