Header Overetengesproken.nl

Cheesy nacho’s met tomatensalsa en guacamole

met Geen reacties

Nacho’s, daar kan ik soms ineens zo’n zin in hebben. En dan niet even snel een handje uit de zak nemen maar lekker met gesmolten kaas op een borrelplank. Schaaltjes met tomatensalsa, guacamole en zure room erbij en smullen maar. … Meer lezen

Pastinaak met feta, peterselie en noten

met 5 reacties

Vegetarisch, makkelijk te maken en het smaakt fantastisch. Slechts 4 ingrediënten, echt eens maken!

Shoarma van oesterzwam

met 4 reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Meer lezen

Poké bowl

met Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Meer lezen

Zelf sushi maken

met 2 reacties

Sushi maken vind ik ontzettend leuk om te doen. Helaas was het er al lange tijd niet meer van gekomen. Tot ik onlangs van Saitaku een complete box ontving. In die box zit, met uitzondering van de verse ingrediënten zoals … Meer lezen

Slowroasted lamsrack

met 8 reacties

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet … Meer lezen

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

met Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkool met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Meer lezen

Pastinaak gnocchi

met Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Meer lezen

Gevulde pijlinktvis op Italiaanse wijze

met 5 reacties

In januari maakte ik tijdens een perslunch van Het Nederlands Visbureau voor het eerst kennis met pijlinktvis. En dat was een hele fijne kennismaking zoal je hebt kunnen lezen in mijn terugblik op januari. Ik dacht dus altijd dat het … Meer lezen

1 4 5 6 7 8 9 10 20