Header Overetengesproken.nl

Pulled chicken met teriyakisaus en noodles

 |  Geen reacties

In de supermarkt en toko kan je teriyakisaus/marinade kant en klaar kopen maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Vandaag laat ik zien hoe je dat doet. En dan niet voor de overbekende steak teriyaki … Lees verder

Big BLT burger

 |  Geen reacties

Vrijdag vertelde ik je over de nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: De beste burgers van Martin Kintrup. Vandaag maak ik één van de vele burgers die werden beschreven: de Big BLT burger. Zoals ik vrijdag al schreef staat het boek … Lees verder

Kip cajun spiezen

 |  Geen reacties

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik … Lees verder

Linzen met aubergine en tomaat

 |  Geen reacties

Als ik ’s avonds niet veel tijd heb is een boterham snel gepakt maar eigenlijk eet ik liever wat warms. En als het even kan met flink wat groente erbij. Deze pittige schotel van linzen met aubergine en tomaat is … Lees verder

Pittige bloemkool couscous

 |  2 reacties

Afgelopen week zag ik bij AH bloemkool rijst in de koeling liggen. Ik zag het, bekeek het en legde het weer netjes terug. Eenmaal thuis bleef die bloemkool rijst in mijn hoofd zitten. Het is tegenwoordig helemaal in om bloemkool … Lees verder

Kabeljauw in een krokant jasje

 |  3 reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen … Lees verder

Taco’s

 |  Geen reacties

Lekker met je handen eten kan heel functioneel zijn. Bijvoorbeeld bij het eten van taco’s. Knapperige taco’s met mes en vork eten staat natuurlijk netjes en kan ook heus wel maar is het ook lekker? Ik vind van niet. Taco’s … Lees verder

Vegetarische moussaka

 |  2 reacties

Voor niet-vegetariërs is het vaak best lastig om vegetarisch te koken als ze een keer vegetariërs te eten krijgen. Vandaag laat ik je zien dat niet moeilijk is om een recept met gehakt om te toveren tot een lekker vegetarisch … Lees verder

Slow roasted rosbief

 |  2 reacties

Afgelopen december plaatse ik het recept voor rosbief met rode portsiroop. De rosbief bereidde ik toen volgens de snelle methode. Ofwel op hoge temperatuur in de oven. Maar gebraad kan je ook op relatief lage temperatuur bereiden. De bereidingstijd kan … Lees verder

1 3 4 5 6 7 8 9 13