Header Overetengesproken.nl

Boeuf bourguignon

met 2 reacties

Tegen michel had ik weleens gezegd dat hij een hooikist voor me moest maken maar ja, hoe doe je dat. Welke materialen gebruik je, hoe groot maak ‘m. Een tijdje terug zag ik een vrij grote voetenstoof bij de kringloop … Meer lezen

Vegetarische kapsalon

met Geen reacties

Omdat Michel en ik weinig vlees eten ben ik op zoek gegaan naar vegetarische varianten van shoarma. Eerder maakte ik al eens een broodje shoarma van oesterzwammen. Vandaag ga ik aan de vegetarische kapsalon. Voor het bereiden van de shoarma … Meer lezen

Wijting met peterseliestamp

met Geen reacties

Zachte witvis met een smaakvolle peterseliepuree, peterselie olie en een frisse vinaigrette.

Gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten

met Geen reacties

Begin vorige maand beloofde ik je meer te vertellen over het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer: De snelle bakplaat. Vandaag mijn review inclusief een verrassend recept: gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten. Lees snel verder en zet deze mooi … Meer lezen

5 feestelijke vegetarische gerechten

met Geen reacties

Vegetarisch eten is lekker en gezond. Maar wat serveer je nou tijdens een etentje? In dit overzicht heb ik 5 feestelijke vegetarische gerechten verzameld waarmee je de show steelt. Mooi, lekker en prima te maken. Soms wat bewerkelijker, soms wat … Meer lezen

Feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

met Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde een aantal feestelijke hoofdgerechten … Meer lezen

Wortelsoep met verse gember

met 2 reacties

Onlangs lunchte ik met Anne-Marie bij Pluk! Den Haag. Zij kwam er vaak toen haar zoon nog klein was en dat begrijp ik helemaal. Met een kinderboerderij, moes-, fruit- en heemtuin, een winkel èn een lunchroom is het een fantastische … Meer lezen

Kabeljauw met knapperig laagje en rode pesto

met Geen reacties

En toen had ik ineens een sous-vide apparaat op het aanrecht staan. Superleuk maar ook een uitdaging. Welke gerechten maak je ermee en hoe doe je dat precies? Allemaal vragen waar ik tegen aanliep en die ik eerst wilde uitzoeken. … Meer lezen

Scholrolletjes met beurre blanc en zeekraal

met Geen reacties

Deze week is het weer de Bewuste Visweek. Van 23 t/m 29 september is er volop aandacht voor een gezond visbestand en de bescherming van oceanen, rivieren en kwetsbare kustgebieden. Niet alleen de kwekers en de vissers dragen hun steentje … Meer lezen

1 3 4 5 6 7 8 9 20