Header Overetengesproken.nl

Pittige bonensoep

 |  Geen reacties

Vol groente en peulvruchten, lekker pittig en verwarmend door de chilipoeder. Comfort food voor sombere winteravonden. Dat is precies wat deze pittige bonensoep is. Het basisrecept is vleesloos dus als je een blokje groentebouillon gebruikt heb je een heerlijke vegetarische maaltijd. … Lees verder

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

 |  Geen reacties

Jong of oud, op z’n tijd gaat een lekkere pannenkoek er altijd wel in. Meestal beperk ik mij tot het bakken van naturel en spekpannenkoeken. Het bakken van die rijk gevulde en dikke pannenkoeken zoals ze bij de pannenkoekenboerderij serveren … Lees verder

Lasagne

 |  Geen reacties

Lasagne of lasagna, haal jij het ook altijd door elkaar? Ik heb het uitgezocht en lasagne blijkt de juiste benaming voor de ovenschotel. Verklaring: in het Italiaans is lasagne het meervoud van één blad/vel lasagna. Aangezien een lasagne schotel uit … Lees verder

Prei met chorizo en kaas

 |  Geen reacties

Eet jij regelmatig prei? Bij mij schiet het er vaak bij in. Recht toe recht aan gekookte prei, eventueel met een sausje, is lekker maar ik word er niet echt warm van. Prei gerold in ham, overgoten met kaassaus en … Lees verder

Hachee

 |  4 reacties

Nee joh, met hachee doe je me echt geen plezier was de reactie van manlief toen ik het jaren geleden voor het eerst voor hem maakte. Toen het eenmaal op tafel stond schepte hij voorzichtig op. Tot zijn eigen verbazing … Lees verder

Boerenomelet

 |  1 reactie

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Knolselderijpuree met paddestoelen

 |  Geen reacties

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte … Lees verder

Chili sin carne

 |  Geen reacties

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk. Van fossiele brandstoffen gaan we over naar zonne- en windenergie. De uitstoot van broeikasgassen wordt steeds verder aan banden gelegd en onze auto’s worden langzaamaan elektrisch. Maar hoe zit het met duurzaamheid in de keuken? Wat … Lees verder

1 3 4 5 6 7 8 9 15