Header Overetengesproken.nl

Zeebaars in zoutkorst

met Geen reacties

Door vis te bereiden in een zoutkorst krijg je super zacht, sappig en smaakvol visvlees. Ik leg je precies uit hoe je dit doet.

Homemade tortilla’s

met Geen reacties

De Costa Ricaanse picadillo de papa van laatst smaakte zo goed dat ik besloot nog wat verder rond te neuzen op de site van Visit Centro America. Mijn oog viel al snel op pupusas: maisbroodjes gevuld met een hartige vulling … Meer lezen

Parelcouscous met geroosterde zomergroente en tonijn

met Geen reacties

De zomer kan mij niet lang genoeg duren. Veel buiten zijn, genieten van het zonnetje en als het even kan lekker buiten eten. Salades zijn daarbij mijn absolute favoriet al was het maar omdat je er volop mee kunt variëren. … Meer lezen

Salade met gegrilde groene asperges, serranoham, kaas en ricotta

met 2 reacties

Heerlijke salade vol knapperige groenten en een fijne hartige bite.

Costa Ricaanse picadillo de papa

met Geen reacties

Costa Rica, wat zou ik daar graag eens samen met Michel naartoe gaan. De overvloedige natuur bewonderen, genieten van de mooie standen, de gastvrije cultuur verkennen en vooral ook de lokale keuken ontdekken. Voorlopig zit dat er door alle COVID-19 … Meer lezen

Zomerse stamppot met rucola en worst

met Geen reacties

Dat we minder vlees zouden moeten eten en juist meer plantaardige eiwitten wordt steeds duidelijker. Het is niet alleen duurzamer het is ook veel beter voor je gezondheid. Wij eten daarom veel vegetarisch en af en toe wat vlees. Als je … Meer lezen

Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta

met Geen reacties

Superlekker om 1½ kilo Hollandse asperges te krijgen maar met z’n tweetjes eet je die niet in 1 in à 2 dagen op. Althans wij niet. Om het witte goud toch goed vers te houden heb ik een theedoek natgemaakt … Meer lezen

Aspergesalade met gebakken eidooier

met Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Meer lezen

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

met Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Meer lezen

1 2 3 4 5 6 7 8 20