Header Overetengesproken.nl

Hachee

 |  4 reacties

Nee joh, met hachee doe je me echt geen plezier was de reactie van manlief toen ik een paar jaar geleden hachee maakte. Toen het eenmaal op tafel stond schepte hij voorzichtig op. Tot zijn eigen verbazing schepte hij al … Lees verder

Boerenomelet

 |  1 reactie

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor … Lees verder

Gevulde courgette

 |  Geen reacties

Als tegenhanger voor al die feestelijke maaltijden in december eet ik de eerste dagen van januari graag lichte en gezonde gerechten. Gevulde courgette is voor mij zo’n gerecht. Helaas is manlief niet zo gek op courgette. Nu hij deze week … Lees verder

Knolselderijpuree met paddestoelen

 |  Geen reacties

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte … Lees verder

Chili sin carne

 |  Geen reacties

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijk. Van fossiele brandstoffen gaan we over naar zonne- en windenergie. De uitstoot van broeikasgassen wordt steeds verder aan banden gelegd en onze auto’s worden langzaamaan elektrisch. Maar hoe zit het met duurzaamheid in de keuken? Wat … Lees verder

Rundvlees mini-pies

 |  Geen reacties

Vorige week maakte ik voor het eerst dit seizoen weer stoofvlees. En dan ook gelijk maar een flinke pan vol. Eén keer stoven om vervolgens te genieten van verschillende gerechten. I love it! De eerste avond een lekker lapje draadjesvlees … Lees verder

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees

 |  Geen reacties

Stoofvlees of draadjesvlees is volgens mij van alle tijden en alle rangen en standen. Wie is er niet opgegroeid met de heerlijke geur van vlees dat uren stond te stoven op het fornuis. Van draadjesvlees tot hachee, van jachtschotel tot … Lees verder

Stamppot rauwe andijvie

 |  Geen reacties

Vroeger aten we thuis nog weleens gekookte andijvie. Verschrikkelijk vond ik dat. En om eerlijk te zijn is dat nooit meer goed gekomen. Maar stamppot rauwe andijvie daarentegen vind ik heerlijk. Lekker simpel met alleen wat uitgebakken spekjes erover. Echt … Lees verder

Bourekas met tonijn, olijven en rode paprika

 |  Geen reacties

Vrijdag heb je mijn review van Kaneel & Kardemom, Joodse baktradities van New York tot Tel Aviv kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met één van de recepten uit het boek. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 13