Header Overetengesproken.nl

Tex Mex gehaktspiezen

 |  Geen reacties

Afgelopen weekend was het zulk lekker weer dat ik spontaan zin kreeg om de barbecue aan te steken. Uiteindelijk niet gedaan want in het zonnetje is het lekker maar zodra de zon weg is merk je goed dat het nog … Lees verder

Zelf kipgehakt maken

 |  Geen reacties

Gehakt, ik heb het altijd in de vriezer liggen. Rauw, rul gebakken, gekruid en ongekruid. Maar tot voor kort uitsluitend rundergehakt. Kipgehakt vind ik erg lekker maar is bij mij in de buurt niet altijd evengoed verkrijgbaar. Maar sinds ik … Lees verder

Vacherin Mont d’Or

 |  Geen reacties

Vacherin Mont d’Or is een kaasje dat zowel in Frankrijk als in Zwitserland wordt gemaakt. Doordat de kaasjes individueel rijpen in dennenhouten bakjes krijgen ze een heel eigen, beetje harsige, geur en smaak. Echt super lekker! En het leuke is … Lees verder

Pittige bonensoep

 |  Geen reacties

Vol groente en peulvruchten, lekker pittig en verwarmend door de chilipoeder. Comfort food voor sombere winteravonden. Dat is precies wat deze pittige bonensoep is. Het basisrecept is vleesloos dus als je een blokje groentebouillon gebruikt heb je een heerlijke vegetarische maaltijd. … Lees verder

Pannenkoek met tomaat, ui, spek en kaas

 |  Geen reacties

Jong of oud, op z’n tijd gaat een lekkere pannenkoek er altijd wel in. Meestal beperk ik mij tot het bakken van naturel en spekpannenkoeken. Het bakken van die rijk gevulde en dikke pannenkoeken zoals ze bij de pannenkoekenboerderij serveren … Lees verder

Lasagne

 |  Geen reacties

Lasagne of lasagna, haal jij het ook altijd door elkaar? Ik heb het uitgezocht en lasagne blijkt de juiste benaming voor de ovenschotel. Verklaring: in het Italiaans is lasagne het meervoud van één blad/vel lasagna. Aangezien een lasagne schotel uit … Lees verder

Prei met chorizo en kaas

 |  Geen reacties

Eet jij regelmatig prei? Bij mij schiet het er vaak bij in. Recht toe recht aan gekookte prei, eventueel met een sausje, is lekker maar ik word er niet echt warm van. Prei gerold in ham, overgoten met kaassaus en … Lees verder

Hachee

 |  4 reacties

Nee joh, met hachee doe je me echt geen plezier was de reactie van manlief toen ik een paar jaar geleden hachee maakte. Toen het eenmaal op tafel stond schepte hij voorzichtig op. Tot zijn eigen verbazing schepte hij al … Lees verder

Boerenomelet

 |  1 reactie

Vandaag heb ik, net als afgelopen dinsdag, een makkelijk gerecht voor je: boerenomelet. Bij mij staat deze omelet met stip op nummer 1 als ik een avond alleen thuis ben. Ik wil graag een gezonde maaltijd maken maar om voor … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 14