Header Overetengesproken.nl

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Lees verder

Pastinaak gnocchi

 |  Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Lees verder

Gevulde pijlinktvis op Italiaanse wijze

 |  3 reacties

In januari maakte ik tijdens een perslunch van Het Nederlands Visbureau voor het eerst kennis met pijlinktvis. En dat was een hele fijne kennismaking zoal je hebt kunnen lezen in mijn terugblik op januari. Ik dacht dus altijd dat het … Lees verder

Parelgort met feta en zwarte knoflook

 |  2 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Lees verder

Hollandse kaasfondue

 |  Geen reacties

Gezellig met z’n allen aan tafel en met stokbrood, groente en eventueel wat charcuterie dippen in de kaasfondue. Oh, daar kan ik toch zo van genieten en dat mag van mij best ieder weekend op tafel komen. Bang dat je … Lees verder

Linzen met prei, tomaat en kaas

 |  Geen reacties

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, ijzer en vezels en dragen bij aan een goed cholesterolgehalte. Het advies van het voedingscentrum is dan ook niet voor niets om ze minstens 1x per week te eten. Mijn favorieten zijn linzen en kikkererwten. … Lees verder

Geroosterde spruitjes met gehaktballetjes

 |  Geen reacties

Spruitjes, we eten ze best regelmatig maar ik vond het altijd een wat saaie groente. Ik weet het, het zegt meer over mij dan over de spruitjes. Maar ja, ik wist gewoon niet wat ik er, naast koken, verder mee … Lees verder

Beenham met honing-mosterd marinade

 |  Geen reacties

De Kerstdagen zijn vaak omgeven met traditie. Eén van die tradities is om tijdens het Kerstdiner een stuk groot vlees of gebraad op tafel te zetten en dat aan tafel onder toeziend oog van alle gasten aan te snijden. Denk … Lees verder

Gnocchi met paddestoelen en rucola

 |  Geen reacties

Mijn favoriete manier om gnocchi klaar te maken is met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie met paddestoelen en rucola. Ik fruitte eerst wat spek en ui aan en voegde daar de paddestoelen … Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 16