Header Overetengesproken.nl

Shoarma van oesterzwam

 |  Geen reacties

Met oesterzwammen kook ik graag. Doordat ze weinig vocht bevatten slinken ze stukken minder dan champignons. Ook hebben ze meer smaak en de bite is lekker vlezig. Door die vlezige structuur zijn het ook fijne vleesvervangers. Ik maak bijvoorbeeld graag … Lees verder

Poké bowl

 |  Geen reacties

Poké bowls en buddha bowls, ik vind ze er zo mooi uitzien. En toch heb ik er nog nooit eentje zelf gemaakt. Die dressing, daar hikte ik altijd zo tegenaan. Sojasaus vind ik vaak best heftig smaken en een goede … Lees verder

Zelf sushi maken

 |  2 reacties

Sushi maken vind ik ontzettend leuk om te doen. Helaas was het er al lange tijd niet meer van gekomen. Tot ik onlangs van Saitaku een complete box ontving. In die box zit, met uitzondering van de verse ingrediënten zoals … Lees verder

Slowroasted lamsrack

 |  8 reacties

Lamsvlees, als je het goed bereidt is het heerlijk sappig, zacht en mals. Echt zó lekker. Helaas ben ik geen ster in het bakken van grootvlees en dus waagde ik me er nooit aan. Zonde als het delicate vlees niet … Lees verder

Zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo van Ekomenu

 |  Geen reacties

Vandaag heb ik een heel leuk recept voor jullie: zuurkoolschotel met rösti, paprika en chorizo. Ik heb dit recept niet van mezelf maar kreeg het recept via de maaltijdbox van Ekomenu. Hoewel er inmiddels veel verschillende maaltijdboxen op de markt … Lees verder

Pastinaak gnocchi

 |  Geen reacties

In de kerstvakantie kocht ik de BBC Goodfood’s vega winterspecial. Al snel viel mijn oog op de gnocchi van geroosterde pastinaak en aardappel. Afgetopt met walnoten en verse tijm leek me dit een superleuk gerecht om te maken. Het smaakte … Lees verder

Gevulde pijlinktvis op Italiaanse wijze

 |  Geen reacties

In januari maakte ik tijdens een perslunch van Het Nederlands Visbureau voor het eerst kennis met pijlinktvis. En dat was een hele fijne kennismaking zoal je hebt kunnen lezen in mijn terugblik op januari. Ik dacht dus altijd dat het … Lees verder

Parelgort met feta en zwarte knoflook

 |  2 reacties

De laatste tijd verschijnen er regelmatig recepten met zwarte knoflook of black garlic. Tot voor kort had ik er zelf nog nooit mee gekookt. Sinds ik enkele weken terug op de Horecava een bolletje heb gekregen ben ik er enthousiast … Lees verder

Hollandse kaasfondue

 |  Geen reacties

Gezellig met z’n allen aan tafel en met stokbrood, groente en eventueel wat charcuterie dippen in de kaasfondue. Oh, daar kan ik toch zo van genieten en dat mag van mij best ieder weekend op tafel komen. Bang dat je … Lees verder

1 2 3 4 5 6 15