Header Overetengesproken.nl

Linzen met gele curry, kip en groente

 |  2 reacties

Met het koude, herfstige weer van afgelopen week kon ik wel een verwarmende maaltijd gebruiken. En wat is er verwarmender dan een echte Thaise curry. Doorgaans maak ik mijn curries zelf maar zoals je gister hebt kunnen lezen kreeg ik onlangs … Lees verder

Traybake met wortelmix en chipolata worstjes

 |  Geen reacties

Laatst wist ik dat ik ’s avonds bijna geen tijd zou hebben om te koken maar toch wilde ik graag een gezonde maaltijd op tafel zetten. En dus besloot ik maar weer eens een traybake te maken. Een traybake is … Lees verder

Courgetti met pesto en geroosterde tomaatjes

 |  Geen reacties

Afgelopen twee weken hebben Michel en ik genoten van even niets hoeven. Vakantie wil ik het niet noemen omdat we vanwege de kittens veel thuis zijn gebleven maar het was heerlijk om lekker vrij te zijn. We hebben zo nu … Lees verder

Scandinavische mac ’n cheese

 |  Geen reacties

Zoals je in het ‘Kijkje in de keuken – september 2018’ hebt kunnen lezen ben ik onlangs aanwezig geweest bij de presentatie van het Beemster & Chill kookboek. Het is een kookboek met 40 ‘easy & very cheesy’ recepten. Onder … Lees verder

Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt

 |  Geen reacties

Sinds 1 september is er een nieuwe receptenbox op de markt: Kollors. In tegenstelling tot de bekende maaltijdboxen waar alle boodschappen kant en klaar inzitten stuurt Kollors één keer per vier weken een pakketje met daarin vier vegetarische recepten. Je … Lees verder

Burgers met pistachenoten en yoghurtsaus met sumak

 |  Geen reacties

Afgelopen vrijdag heb je mijn review van SIMPEL het nieuwe kookboek van Yotam Ottolenghi kunnen lezen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met een recept uit dit mooie boek. Eigenlijk wilde ik alles wel maken maar dat gaat niet lukken natuurlijk. … Lees verder

Flammkuchen of tarte flambée

 |  Geen reacties

Flammkuchen of tarte flambée lijkt erg op pizza maar is niet helemaal hetzelfde. Het verschil met pizza zit vooral in twee dingen. Ten eerste komt flammkuchen of tarte flambée uit de Elzas en niet uit Italië. Het tweede en misschien … Lees verder

Broodje pulled chicken adobo met mango salsa

 |  2 reacties

Vorige week liep ik in de supermarkt en zag ik een zak hamburgerbroodjes liggen. Die heb ik maar eens in mijn mandje gelegd. Wetende dat ik thuis een pan chicken adobo in de koelkast had staan triggerde mij dat tot … Lees verder

Chicken adobo

 |  Geen reacties

Een aantal weken geleden nodigde Cecilia van Ces Kitchen me uit voor een Filipijns Kamayan Dinner. Ofwel eten met je handen. Ik wist niet wat ik zag: de tafel was bedekt met bananenbladeren en daarop lag al het eten uitgestald. In … Lees verder

1 2 3 4 5 6 14