Header Overetengesproken.nl

Pasta met asperges, gerookte zalm en ricotta

 |  Geen reacties

Superlekker om 1½ kilo Hollandse asperges te krijgen maar met z’n tweetjes eet je die niet in 1 in à 2 dagen op. Althans wij niet. Om het witte goud toch goed vers te houden heb ik een theedoek natgemaakt … Lees verder

Aspergesalade met gebakken eidooier

 |  Geen reacties

Het aspergeseizoen is altijd maar kort dus we moeten er volop van genieten. Eet ze traditioneel met ham, ei en hollandaise saus, in de soep of maak er fijne pasteitjes mee. Dat je nog veel meer gerechten kunt maken met asperges … Lees verder

Linzen couscous met pompoen, salie en halloumi

 |  Geen reacties

Soms ontdek ik producten waarvan ik denk, die had ik graag eerder willen ontdekken. De rode linzen couscous die ik in onderstaand recept gebruik is zo’n product. Een ideale manier om op verrassende wijze meer peulvruchten en plantaardige eiwitten te … Lees verder

Boeuf bourguignon

 |  Geen reacties

Tegen michel had ik weleens gezegd dat hij een hooikist voor me moest maken maar ja, hoe doe je dat. Welke materialen gebruik je, hoe groot maak ‘m. Een tijdje terug zag ik een vrij grote voetenstoof bij de kringloop … Lees verder

Vegetarische kapsalon

 |  Geen reacties

Omdat Michel en ik weinig vlees eten ben ik op zoek gegaan naar vegetarische varianten van shoarma. Eerder maakte ik al eens een broodje shoarma van oesterzwammen. Vandaag ga ik aan de vegetarische kapsalon. Voor het bereiden van de shoarma … Lees verder

Wijting met peterseliestamp

 |  Geen reacties

Begin december vertelde ik dat ik gevraagd was mijn mening te geven over Zero waste van Jeroen De Pauw en Pepeat Studio. Ik vertelde toen al summier over mijn eerste indruk van het boek. Vandaag vertel ik iets meer over dit … Lees verder

Gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten

 |  Geen reacties

Begin vorige maand beloofde ik je meer te vertellen over het nieuwste kookboek van Rukmini Iyer: De snelle bakplaat. Vandaag mijn review inclusief een verrassend recept: gratin van bieten, prei, geitenkaas en hazelnoten. Lees snel verder en zet deze mooi … Lees verder

5 feestelijke vegetarische gerechten

 |  Geen reacties

Vegetarisch eten is lekker en gezond. Maar wat serveer je nou tijdens een etentje? In dit overzicht heb ik 5 feestelijke vegetarische gerechten verzameld waarmee je de show steelt. Mooi, lekker en prima te maken. Soms wat bewerkelijker, soms wat … Lees verder

5 feestelijke hoofdgerechten met vlees of vis

 |  Geen reacties

Tijdens een etentje pak ik graag een beetje uit met het hoofdgerecht. Het mag net iets luxer, net iets mooier en net iets feestelijker zijn dan normaal. Ik ging voor je aan de slag en selecteerde 5 feestelijke hoofdgerechten met … Lees verder

1 2 3 4 5 16