Header Overetengesproken.nl

Zalm met pesto

 |  Geen reacties

Omdat vis rijk is aan goede vetten eten wij regelmatig een stukje vis. Een lekkere zalmfilet is dan toch wel onze favoriet. En ineens realiseerde ik mij dat ik, buiten de tonijnsalade van vorige week, nog helemaal geen visrecepten op de … Lees verder

Tonijnsalade

 |  2 reacties

Door de week lukt het ons lang niet altijd om een volledige maaltijd te koken. Michel komt laat thuis, het was overdag druk of we hebben niet voldoende boodschappen in huis. Om maar eens een paar redenen te noemen. En … Lees verder

Empanadas

 |  Geen reacties

In Nederland zijn we gek op saucijzenbroodjes. In Latijns-Amerika hebben ze empanadas. Een heerlijke vulling verpakt in brood- of bladerdeeg. De vulling kan bestaan uit vlees maar ook groente en kaas worden veel gebruikt. Inmiddels kennen we ze in Nederland … Lees verder

Kebab burgers

 |  Geen reacties

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. … Lees verder

Pizza

 |  Geen reacties

Pizza, wie houdt er niet van. Een krokante bodem bedekt met kaas en allerlei ander lekkers. Oké, wij zijn geen Italianen en hebben doorgaans niet de beschikking over een echte pizzaoven. Om een pizzaoven te benaderen kan je een pizzasteen … Lees verder

Linzensalade van Yotam Ottolenghi

 |  Geen reacties

Afgelopen dinsdag schreef ik een review over Plenty van Yotam Ottolenghi. Vandaag een recept uit het boek en mijn ervaringen ermee. Het was nog best moeilijk een keuze te maken. Zoete-aardappelkoekjes, overvolle groentetaart, paddestoelenlasagne, knoflooksoep met verse harissa, perencrostini. Ohhh, … Lees verder

Kip in wijnsaus

 |  Geen reacties

Na een drukke week wil ik op vrijdagavond gezellig en lekker eten. En dan bedoel ik niet buiten de deur maar gewoon thuis. Kip in wijnsaus is daarvoor heel geschikt. Niet moeilijk, redelijk snel op tafel en het ziet er … Lees verder

Zuurkool met salami en appel

 |  Geen reacties

Met al die winterse buien kan ik wel wat stevige kost gebruiken. Niet zozeer vet of zwaar maar wel voedzaam. Zuurkool had ik dus bedacht. Niet de standaard stamppot met een HEMA-rookworst maar als ovenschotel met salami en appel. Omdat … Lees verder

Winterse stoofschotel

 |  4 reacties

Als kind vond ik stoofvlees of draadjesvlees verschrikkelijk. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Ik kan er nu echt van genieten. Zowel van het maken als het eten ervan. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik op zondag een pan stoofvlees opzet. De heerlijke … Lees verder

1 14 15 16 17 18