Header Overetengesproken.nl

Zuurkool met salami en appel

 |  Geen reacties

Met al die winterse buien kan ik wel wat stevige kost gebruiken. Niet zozeer vet of zwaar maar wel voedzaam. Zuurkool had ik dus bedacht. Niet de standaard stamppot met een HEMA-rookworst maar als ovenschotel met salami en appel. Omdat … Lees verder

Winterse stoofschotel

 |  4 reacties

Als kind vond ik stoofvlees of draadjesvlees verschrikkelijk. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Ik kan er nu echt van genieten. Zowel van het maken als het eten ervan. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik op zondag een pan stoofvlees opzet. De heerlijke … Lees verder

Gevulde portobello’s

 |  Geen reacties

Op zoek naar een verrassend hoofdgerecht? Maak eens gevulde portobello’s. Portobello’s hebben een stevige, vlezige structuur en echte paddestoelen smaak en combineren fantastisch met walnoot en blauwschimmelkaas. Een portobello is de grote broer van de kastanjechampignon en bevat weinig vocht … Lees verder

Kipfilet met pesto en tomaatjes

 |  2 reacties

Onlangs had ik nog een restje pesto staan. Zonde om we te gooien en omdat we ’s avonds kipfilet zouden eten heb ik die twee maar gecombineerd. Plakje spek eromheen, de oven in en 15 minuten later stond er een heerlijk stukje … Lees verder

Babi ketjap

 |  Geen reacties

Babi ketjap: een fantastische klassieker uit de Indonesische keuken. Wij zijn er allebei gek op dus het staat regelmatig bij ons op tafel. Soms pak ik helemaal uit en maak dan een uitgebreide rijsttafel. Verschillende soorten rijst, babi ketjap, een rendang … Lees verder

Burrito’s met salsa roja

 |  Geen reacties

De Mexicaanse keuken is onder Spaanse en Amerikaanse invloed meer vlees gaan gebruiken. Van oorsprong echter aten de Mexicanen vooral veel groenten, fruit en bonen. Niets werd weggegooid. Restjes werden bewaard en verwerkt als vulling in tortilla’s. Tortilla’s zijn de … Lees verder

1 13 14 15 16